maandag 28 september 2020

K Kunst & cultuur

Nieuwjaarsconcert met een Weens thema

Zondag 12 januari 2020 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt the Hague String Trio een Nieuwjaarsconcert met een Weens thema in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Er worden werken uitgevoerd van Beethoven, Kreisler en Strauss. Het concert is voor iedereen toegankelijk.


Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.
Entree: 10 euro.


The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals met medemusici, waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie ze regelmatig spelen. The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en geeft elk jaar concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd.
Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

Programma

Ludwig van Beethoven Serenade in D op. 8

Marcia: Allegro
Adagio
Menuetto: Allegretto
Adagio – Scherzo: Allegro molto Allegretto alla Polacca
Tema. Andante quasi allegretto Marcia: Allegro

*****

Fritz Kreisler Alt-Wiener Tanzen

Liebesfreud
Liebesleid
Schön Rosmarin

Fritz Kreisler Marche Miniature Viennoise

Johann Strauss II Künstlerleben Op. 316

Met:

Justyna Briefjes - viool,  Julia Dinerstein - altviool, Miriam Kirby - violoncello

 

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief