zaterdag 25 september 2021

K Kunst & cultuur

Stef uit Wassenaar voor de 5de keer te zien bij Nationale Ballet

Stef van der Zanden is druk bezig met de repetities voor de Notenkraker en de Muizenkoning.

In deze voorstelling van het Nationale Ballet danst Stef de rol van kleine Frits, “het is een leuke en vrolijke rol om te dansen” vertelt de twaalfjarige Stef. “We zijn begonnen met oefenen in november en nu zijn we bezig met de toneelrepetities bij het Nationale Opera en Ballet. Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel mensen, decor en kostuums er bij betrokken zijn!”

Stef heeft al vaak op dit grote toneel van het Nationale Opera en Ballet gestaan. “Mijn eerste voorstelling was Don Quichot, vorig jaar in december was ik de kleine prins in het ballet Cinderella. Ook danste ik in het Zwanenmeer. Heel bijzonder vond ik het om samen met Igone de Jongh in Romeo en Julia te dansen als haar kleine broertje, tijdens haar afscheidsvoorstellingen in oktober jl.”

Voor Stef geldt de appel valt niet ver van de boom: “Mijn moeder heeft zelf als balletdanseres gewerkt voornamelijk in Engeland, ze danste in dezelfde balletten waar ik nu in dans!”

Stef volgt zijn balletopleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam maar begon met dansen in de balletschool van zijn moeder, Pointeworks Dance School (Wassenaar en Den Haag).

De Notenkraker en de Muizenkoning is te zien van 14 december t/m 1 januari bij de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam.