donderdag 06 oktober 2022

P Politiek

Parkeren op Voorlinden

Donderdagavond 31 oktober was er in de Bijhorst een bijeenkomst over de mogelijke oplossing voor het parkeren bij museum Voorlinden aan de Buurtweg.

In de buurt zijn zo'n 250 uitnodigingen verstuurd. De opkomst van 90 man is goed te noemen Monique van Deursen en Paul Ronke van de VVD waren hierbij aanwezig.

Het doel van de bijeenkomst was het informeren van de buurtbewoners over de oplossing van het "illegale" parkeerterrein P2.

Wethouder Kees Wassenaar opende de avond en adviesbureau Witteveen en Bos gaf een presentatie over de verschillende oplossingen die mogelijk zijn. Het hele landgoed is in kaart gebracht en verschillende aspecten zijn beoordeeld. Daarbij moet u denken aan de cultuurhistorische waarde, directe bewoners, het waterwingebied en de archeologische waarde. Op basis van een puntenverdeling komt de beste oplossing op tafel.

Keuzes maken

De beste oplossing blijkt een deel achter de moestuin te zijn in combinatie met een deel van het huidige parkeerterrein P2.

De meningen over deze oplossing blijken verdeeld te zijn. Bewoners die geen direct zicht hebben op het parkeerterrein zijn positiever dan de bewoners die direct aan het parkeerterrein wonen. Zij hebben ook ideeën. Bijvoorbeeld dat er geen ronkende bussen op het parkeerterrein P2 staan. En dat het terrein in de avonduren niet voor bijeenkomsten wordt gebruikt die niet aan het museum gerelateerd zijn.

Het vervolg

De gemeenteraadsleden gaan op bezoek om de verschillende locaties te kunnen beoordelen. Meten is weten. Dan kunnen zij een juiste afweging maken.

Maar het belangrijkste van de avond is het peilen van de meningen en gevoelens. De VVD hoopt ook op een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. De gevoelens zitten diep bij de verschillende bewoners die wij spraken. Ook de eigenaar van het museum wil graag een oplossing.

De gemeenteraad zal uiteindelijk een besluit nemen. De VVD-raadsleden zullen zeker naar iedereen luisteren en een weloverwogen besluit nemen.

Als dit is afgewikkeld hopen wij ook dat als de naam Voorlinden valt, wij denken aan mooie kunst en niet aan een parkeerplaats.

 

Wilt u met ons meedenken of doen: wordt lid van de VVD Wassenaar