woensdag 30 september 2020

P Politiek

DLW: Wassenaar haalt zich de woede van Katwijk op de hals

De coalitie, onder leiding van de VVD Wassenaar, is nu helemaal de weg kwijt. Regelmatig staan er juichende berichten in de media hoe goed het in Wassenaar gaat. Nepnieuws, windowdressing… want het gaat helemaal niet geweldig. Zelfs de Vrienden van Wassenaar wauwelen het nepnieuws kritiekloos na, maar ja het scheelt dan ook maar één letter; VVD/VVW.

De doorstroming van verkeer in Wassenaar moet verbeteren volgens VVD wethouder Klaver. Nee, mevrouw Klaver we willen niet meer maar minder verkeer. Pak het sluipverkeer nu eindelijk eens aan.

Een ander iets is dat je In Wassenaar lak moet hebben aan regels. Je doet iets illegaal of jouw aanvraag is al 5 x afgewezen en daar is de wethouder Kees Wassenaar die ineens “op zoek is naar oplossingen.” Juist hij zou zich aan de wet moeten houden.

Indien de aanvrager de juiste “verkeerde mensen” kent of erg vermogend is dan lopen onze bestuurders nog harder. Het is blijkbaar goed als je raadsleden kent, wethouders “plat hebt” of bijvoorbeeld de zoon van een oud wethouder bent. Wethouders mogen geen 1 op 1 gesprekken meer voeren, maar veranderde er iets? Het is tijd voor een integriteitsonderzoek!
Nu heeft de Gemeente Wassenaar zich de woede van Katwijk op de hals gehaald, door een meermaals afgewezen bouwplan op het Ammonslaantje te willen toestaan. Notabene in de fel bevochten Groene Buffer. Het college draait en komt met leugenachtige argumenten waarom ineens “alles” kan. En dat precedent heeft een domino effect.

Meermaals afgewezen bouwaanvragen komen weer langs; Raaphorstlaan, Laan van Pluymestein, Kerkehout, bouwplan Griffioen. Illegale activiteiten zoals bij Voorlinden, Ivecke, Raaphorstlaan, Ruigelaan en Oostdorperweg worden( of werden) met rust gelaten. De smoezen zijn velerlei; Volgens de wethouder zijn wij verplicht te kijken of legalisering mogelijk is. Een andere smoes is dat we moeten afwachten wat wij in de Groene Buffer gaan toestaan.

In Den Haag sneuvelden 2 wethouders maar in Wassenaar doet men niet anders. Kijk maar wat er allemaal aan Voorlinden of aan Duinrell wordt toegestaan. Het zou alleen daarom al goed zijn als partijen hun begunstigers bekend maken.

Grove illegale activiteiten worden niet gehandhaafd maar beloond met (onterechte) vergunningen. Vastgestelde wet- en regelgeving wordt naar believen aan de kant geschoven. Groen voor Poen is weer terug, in het van Rechterenstraatplantsoen, in de Groene Buffer. De raad laat het gebeuren, wat is hun functie nog?

Het gaat super in Wassenaar, maar niet heus.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief