dinsdag 30 november 2021

S Sport

Jeugdschakers eervol ten onder

De jeugdschakers van Bobby Fischer speelden op hun clubavond vrijdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de senioren van SV. Wassenaar, en gingen eervol met 12 - 6 ten onder.

Er werd dubbelrondig aan 9 borden gespeeld. De 7 jarige Noah Ritzerveld startte aan bord één. Zijn laatste wapenfeit was de tweede plaatsts met het HSB-Huttonteam t/m 10 jaar in Hoorn, waar hij 4 punten uit 5 partijen haalde. Deze keer mocht hij het tegen viervoudig clubkampioen Joop Beijersbergen opnemen. Na een foutje op zet 12 kreeg hij een verwoestende koningsaanval over zich heen, en kon hij na 26 zetten mat niet meer voorkomen, terwijl zelfs al eerder mat mogelijk was.


Bij de tweede ronde kreeg iedereen een andere tegenstander, doordat bord 1 en 2 werden omgewisseld etc. Nu speelde Noah tegen Floris Vogelaar. De partij ging 30 zetten gelijk op, maar toen won Noah een loper middels een vorkje.

Aan het tweede bord speelde de 13-jarige Edlan Boender. Hij liet zich niet overrompelen, en hield beide partijen binnen de remisemarge, waarbij er in de eerste partij waarschijnlijk meer in zat. Ook Ruben Lommers, Mick Zaadhoff, Daan Elffers en Jagger Meevis wisten voor Bobby Fischer een punt te scoren. Bij de senioren scoorden Ankie Erwich, Pierre Coste, Marcel Lommers en Danny Lim 100% met 2 uit 2.