Blauw-Zwart onder de maat

4 november 20193 minute read

Het zijn moeilijke tijden voor Blauw-Zwart. Niet alleen voor de spelers en de staf, ook de trouwe supporters zitten zich de afgelopen paar weken te verbijten op de tribune. Het wil de Lagerberg Verhuisgroepformatie maar niet lukken om een acceptabele pot voetbal op de mat te leggen, laat staan punten te pakken, met als uitzondering het gelijkspel tegen Sporting Leiden.

De wedstrijd tegen Alphia begon desastreus. Binnen drie minuten keken de Blauwen tegen een achterstand aan nadat de door Noordover Assurantiën geschonken bal uit een voorzet van Alphenaar Kelvin Hoogendoorn gedragen door de wind over de verbijsterde doelman Mike van Zonneveld in het doel belandde. Maar kop op, er is nog bijna een hele wedstrijd te gaan, dus alles is nog mogelijk.
Wie echter gedacht had dat de achterstand net de prikkel was die de thuisploeg nodig had, kwam bedrogen uit. De strijd speelde zich de eerste helft bijna geheel op het middenveld af, waardoor er voor beide doelen weinig tot niets te beleven viel. De enige opwinding in die helft ontstond in de 47e minuut toen uit een vrije trap voor de Blauwem de bal rakelings over het doel van Alphia gekopt werd.

Het tweede bedrijf begon hoopvol. De Blauw-Zwarters hadden begrepen dat er iets meer van hen verwacht werd en probeerden het de bezoekers moeilijk te maken. Dit resulteerde na vijf minuten in een niet te missen kans voor open doel na een voorzet vanaf de linkerkant. Helaas lukte hetAlp toch om de bal over het totaal verlaten doel te koppen. Pech of niet genoeg concentratie? We weten het niet.
Dat het anders kan bewees Alphia twee minuten later. Knullig balverlies op het middenveld bracht een Alphia spelers in schietpositie en vanaf zo’n 25 meter schoot hij de bal in de rechterbovenhoek. Twee minuten later een identieke situatie. Weer een schot, zelfde afstand, zelfde rechter bovenhoek en het stond 0-3. Onnodig te zeggen dat de strijd beslist was.
Op de tribune nam het gemor toe en er werden snode complotten gesmeed om de spelersbus op te wachten. Het was echter een thuisbeurt voor de Blauwen, dus er zal lang gewacht zijn.

De derde goal was voor de trainers het sein om een aantal spelers te wisselen. Voor de Blauwen verlieten Dunke Lagerberg en Bram Smit het veld voor Tom van der Marel en Tommy de Jong.
Helaas gaf dat niet de gehoopte verbetering. Blauw-Zwart bleeft ondermaats spelen en in de slotfase werd het zelfs 0-4 na een ouderwetse scrimmage voor het doel van Mike.

Volgende week speelt de Lagerberg Verhuisbrigade tegen koploper Aarlanderveen. Mouwen opstropen er in kleunen, misschien zit er dan een positief resultaat in. De supporters verwachten het eerste en hopen op het tweede. Er moet in ieder geval met alle macht voorkomen worden dat het degradatiespook al heel vroeg in het seizoen zijn lelijke gezicht om de deur steekt.