zaterdag 31 oktober 2020

S Sport

De Wassenaarse Volleybal Vereniging timmert aan de weg.

Afgelopen vrijdag werd in de Warenar de prijs voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Uit 28 genomineerden kwam Jan Bruinsma van de regio Vlietstreek/Zonnebloem tevoorschijn als DE Vrijwilliger voor 2019. Een goede tweede werd Jan Rijskamp (foto) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Jan heeft al tientallen jaren als vrijwilliger vele functies bekleed binnen de vereniging. Hij was en is onvermoeibaar bezig voor WVV. Hij staat altijd klaar voor allerlei hand- en spandiensten. Jan is thans in het bestuur van WVV wedstrijdsecretaris en scheidsrechterscoördinator en maakt deel uit van PR team. Jan is ook scheidsrechter. Jan Rijskamp is één van de peilers waarop WVV rust.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging dankt Jan voor zijn grote inzet en hoopt hem nog vele jaren in haar gelederen te hebben.

Er werd vorige week ook nog gevolleybald. Het WVV Herenteam speelde in Delft tegen Delta 1. Ook de heren probeerden aan de weg te timmeren. De spijkers hadden zij bij zich. Maar wie had de hamer meegenomen? De eerste twee sets gingen verloren met 18 en 15-25.
Maar daarna werd de gevonden hamer gehanteerd. En hoe. WVV scoorde het ene na het andere punt. Ook Delta sprokkelde punten zodat de spanning in set drie langzaam naar het kookpunt rees. Tot 20-20 kon het nog alle kanten uit en ook bij 25-25. Maar de spijkers raakten op. Delta deed het zonder, maar scoorde wel twee punten en de winst met 27-25.
Ook in set vier werden er met goed volleybal punten binnengehaald. Het was een kopie van set drie. Zonder spijkers liep WVV uit naar 20-19. En weer kwam 25-25 op het scorebord. Zou het nu wel lukken? Helaas niet voor WVV, Delta won ook deze set met 27-25. Een nederlaag met 4-0, maar er zit weer progressie in het spel van de WVV Heren. En dat is een goed teken. De heren zijn op de weg terug. Over twee dagen kunnen zij die gevonden weg inslaan. Succes heren.

Programma:
Vrijdag 18 oktober a.s. in sporthal De Schulpwei WVV Heren 1 – Volepo Heren 1, aanvang 20.30 uur.
Ook op vrijdag 18 oktober Leython Mix 5 – WVV Mix 2.

Vindt je volleyballen een leuke sport, wil je gezond met je lichaam omgaan en veel bewegen,
wil je in een team sportief en sociaal sporten kom dan naar De Wassenaarse Volleybal Vereniging. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

 

Foto: Marjanne van der Velde