donderdag 26 november 2020

S Sport

De Duinrell 15 van Wassenaar, wat een loopfeest! (+FOTOS)

Afgelopen zondag werd De 15 van Wassenaar voor de 7de keer gelopen. Een record aantal lopers ging de uitdaging aan om 15 kilometer door Wassenaar te rennen. Voor het eerst kon tijdens deze editie ook de 7,5 km individueel worden afgelegd. Het startschot werd gelost door de burgermeester de Lange, samen met vertegenwoordigers van de goede doelen van dit jaar.Met een tikje bewolkt, maar wel droog 'loopweer' won net als vorig jaar de Amerikaanse Wassenaarder Justin Freeman 'De 15' in 50 minuten en 51 seconden. Een tikje sneller dan vorig jaar! Ook de snelste dame was opnieuw Alieke Hoogenboom. Zij liep de 15 kilometer in 1 uur, 3 minuten en 50 seconden. Tim de Groot (30 minuten en 14 seconden) had de primeur als eerste winnaar van de 7,5 km, samen met Tineke Haitsma (37 minuten en 58 seconden). Wethouder Inge Zweerts de Jong reikte achter de finishlijn de medailles uit.

Voorzitter Bernard Menken mocht tijdens de prijsuitreiking, namens alle lopers, de grootste cheque uitreiken aan Wassenaarse Ouderen in Beweging. Wassenaarder Mark Slats mocht voor zijn goede doel" Sailing4Cancer een bedrag in ontvangst nemen, net als de Plastic Soep Foundation. Iedere loper heeft aan een van deze 3 doelen zijn of haar steentje bijgedragen. Juist omdat bij 'De 15' lopers stil staan bij een goed doel zorgt ervoor dat sponsoren het evenement steunen. Attractiepark en Camping Duinrell is de hoofdsponsor van "De 15". Daarnaast kon ook wederom gerekend worden op de steun van Aerofit en oude vertrouwde én nieuwe "Kilometersponsoren".

Op het unieke parcours langs de koninklijke landgoederenroute liep dit jaar ook een nazaat van Prins Frederik mee. Daarmee had "de 15" had een koninklijk tintje. Het bestuur blijft ook koningin Maxima, jaarlijks, uitnodigen het openingsschot te lossen.

Langs de route was het druk. Veel Wassenaarders wilden het spektakel meemaken en stonden langs de kant om de lopers aan te moedigen. Ook de audiosetjes van bewoners langs de route werden door de lopers enorm gewaardeerd. De organisatie wil alle enthousiaste mensen langs de route bedanken. Het is zo mooi dat Wassenaar zich tijdens zo'n evenement op z'n allerbest laat zien! Een team van enthousiaste vrijwilligers en verkeersbegeleiders zette zich in voor een ordelijk verloop en de organisatie van "De 15" bedankt hen dan ook enorm. Ook de Gemeente en politie Wassenaar worden hartelijk bedankt voor alle geboden ondersteuning.

Op Blauw-Zwart was het zondag vanaf 12.00 uur een gezellige drukte. Familie en vrienden in grote getalen aanwezig om hun lopers aan te moedigen en het succes mee te vieren. Onder het genot van muziek van de DJ en een saxofonist een drankje van de Blauw-Zwart bar en een hapje van een van foodtrucks werd het een van de mooiste afterparty's uit de geschiedenis van "De 15".

Het bestuur van De 15 van Wassenaar wil iedereen die heeft meegeholpen en heeft meegelopen bedanken. De festiviteiten van afgelopen zondag geven iedereen volop energie om volgend jaar de achtste editie te organiseren!

Voor de uitslagen kijk op:https://www.de15vanwassenaar.nl/uitslagen-2019/

 

15 1

15 2

15 3

15 4

15 5

15 6

15 7

15 8

15 9

15 10

15 11