dinsdag 22 juni 2021

A Algemeen

Natuurbelevenis en fitness op de zaterdagochtend

De werkgroep Agrarisch Natuurbeheer van het IVN leiden organiseert komende winter ism. boerderij Nellesteijn in Wassenaar , boerderij de Eenzaanheid en boerderij v. Schie in Warmond weer een aantal werkdagen in het agrarisch gebied tussen Warmond en Wassenaar.
Vanaf 2 november wordt er wekelijks op zaterdag tussen 10 en 14 u. gewerkt . Voor de werkdagen hoeft u zich niet hoeft u zich niet op te geven. Het is vrijwilligerswerk , dus u mag komen en gaan wanneer u wilt.

Het werk bestaat uit het met de hand snoeien/zagen/knotten van bomen en struiken, het voor de vogels en kleine zoogdieren aanleggen van houtrillen, het aanbrengen van nieuwe aanplant e.d. Dit klinkt misschien zwaar werk maar met scherp gereedschap + een goede instructie en begeleiding valt dit erg mee. Een veel gehoorde opmerking is : “ we dragen graag ons steentje bij om de versnipperde natuur rond Leiden mooi te houden en we hoeven niet meer naar de sportschool “. S’ op de bank voelen we ons. totaal ontspannen.”

HEBBEN WE UW INTERESSE GEWEKT ?
Kom gewoon eens op een zaterdag langs, om te werken of gewoon te kijken. Excursies op aanvraag zijn ook mogelijk. We starten het seizoen op 2 november om 10 uur, later komen kan dus ook. Adres : Boerderij Nellesteijn, Maaldrift 6, 2241 BW Wassenaar. Voor meer informatie : Johan Kieft , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /06-25437296 / https://groepwan.blogspot.com