Blauw-Zwart opent competitie met spectaculair bevochten 4-3 zege

27 september 20193 minute read

Wat een spektakelstuk was de eerste competitiewedstrijd van Blauw-Zwart! Door te blijven geloven in eigen kunnen, sleepte de ploeg van trainer Jos van der Helm een bizarre, maar ook verdiende 4-3 overwinning op CVC Reeuwijk uit het vuur. De trouwe Wassenaarse supporters stonden terecht op de banken van de prachtig opgeknapte tribune van het hoofdveld.

Alle tegeltjeswijsheden in het voetbal kloppen. Een wedstrijd kan twee gezichten hebben. Het moderne voetbal wordt pas leuk als je met creatieve vleugelspitsen werkt. En als je bij de rust soeverein met drie goals voorstaat, moet je nooit denken dat je lekker achterover kunt leunen.

De supporters van de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep sipten toen het rust werd terecht. Door slecht verdedigen en geregeld te laat ingrijpen en je ook nog eens fysiek te laten overrompelen, liepen de bezoekers in de eerste helft uit naar 0-3. Puur op inzet en technisch surplus.

Blauw-Zwart trad aan met de weer teruggekeerde keeper Mike van Zonneveld. En dat was maar goed ook, want met goede reddingen behoedde hij zijn ploeg voor nog meer ellende. Tommy de Jong, doorgestroomd uit de eigen jeugd van de Blauwen maakte een bevredigend debuut in de verdediging.

Maar de achterover leunende Reeuwijkers bleken buiten een (alweer) ‘dubbele gouden wissel’ van de trainer van de thuisploeg te hebben gerekend. Bastiaan Hendriksen en Ime Raaphorst werden als vleugelspitsen vervangen door respectievelijk Iliass Assabban en de jeugdige Bram den Hollander. Zij brachten het lef en de snelheid weer terug bij Blauw-Zwart. En prompt ontwaakte de rest van het team uit de lethargie van de eerste helft.

In de 59e minuut: Iliass wordt gevloerd bij een doorbraak, de scheidsrechter laat heel slim doorspelen omdat Kim Theil de bal in het vijandelijke doel kon deponeren (1-3). In de 78e minuut: Dunke Lagerberg maakt vanaf de rand van het strafschopgebied met een prachtige half-volley 2-3. In de 83e minuut: Bram den Hollander test de Reeuwijk-doelman met een schuiver van afstand. De keeper grabbelt mis en de stand is gelijk (3-3). Nog geen minuut later krijgt Iliass een loepzuivere voorzet en knalt hij de Blauwen naar de winst (4-3).

Het was jammer dat Blauw-Zwart onnodig tegen twee rode kaarten aanliep. Tom van der Marel lokte onnodig twee gele kaarten (dus rood) uit van de tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter. De nogal gefrustreerde bezoekende ploeg kreeg ook een rode kaart, ja zelfs hun mopperende trainer werd met rood weggestuurd. De op de valreep ingevallen Calvin de Jong liep als tweede Blauw-Zwarter tegen een (nogal gemakkelijk gegeven) rode kaart aan. Het was afgelopen zaterdag dus spanning en sensatie op De Schulpwei!