maandag 06 juli 2020

K Kunst & cultuur

OIpen Atelierweekend Kunstgroep Havenaer Wassenaar 28 en 29 september

Ook dit jaar laten de leden van de Kunstgroep Havenaer aan de Johan de Wittstraat nieuw werk zien op 28 en 29 september a.s. Beide dagen zijn de ateliers vrij toegankelijk voor het publiek van 11:00 uur 's morgens tot 17:00 uur 's middags.

De Kunstgroep Havenaer bestaat uit de leden Hans Gussekloo, Wierd Wagenmakers, Ella van Elck en Willeke Elderman.

• Hans maakt modern werk op de grens van figuratief en abstract. In zijn schilderijen en glasobjecten maakt hij een droomwereld zichtbaar waarin humor en kwetsbaarheid
samenkomen. Ze tonen wat vreemd is aan het alledaagse en wat gewoon is aan het bijzondere,zonder een bedoeling te willen opdringen aan de toeschouwer.

• Wierd aquarelleert, tekent met krijt en etst. In zijn werk is een grote belangstelling zichtbaar voor de woeste natuur. Berglandschappen en de mooie natuur van de duinen fascineren hem. De laatste tijd maakt Wierd (vaak in opdracht) aquarellen en tekeningen van huizen en andere gebouwen in hun eigen omgeving.

• Ella van Elck schildert met olieverf. Haar werk is realistisch te noemen. Zij gebruikt heldere kleuren over de onderschildering. Naast de bekende vogeltjes, portretten, dieren, hoeden en stillevens zijn het nu de tulpen waaraan zij werkt.

• Willeke maakt beelden in diverse steensoorten, tekeningen en gemengde technieken. In haar vrije werk hanteert zij geen vooropgezet plan of idee. Tijdens het maakproces ontdekt zij. Zij zoekt niet, zij vindt. Haar werk verbeeldt zonder woorden, verklarende teksten of uitgebreide filosofieën. Het laat de beschouwer vrij in zijn/haar bevinding.

Er zijn enkele gastkunstenaars uitgenodigd om mee te exposeren:

Rian Geurts, beelden.
Carolien Makovitz en Vera van Heusen, handgemaakte sieraden.
Frank Peltenburg, assemblages.
Gerard van Dijk, beelden.

Tijdens het open atelierweekend is er kunst te zien die de moeite waard is. Kom een kijkje nemen, waarbij u met de verschillende kunstenaars van gedachten kunt wisselen over hun werk en wijze van werken. Een bezoek is vrijblijvend en verplicht tot niets.

Mocht u toch een speciaal werk in uw bezit willen, dan is dat te regelen met de betreffende kunstenaar.

U bent van harte welkom op 28 en 29 september a.s. van 11:00 tot 17:00 uur aan de Johan de Wittstraat. De kunstroute begint bij de ateliers aan de waterkant, nrs. 65 en 67 en gaat via de binnentuin naar de ateliers nrs. 97 en 91 op de begane grond van het Havenaer complex.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief