donderdag 08 december 2022

E Events

Plein Musique toont twee gezichten

Op een snikheet Burchtplein ging Plein Musique zondag rustig van start. Cabaretier André Anders beet het spits af met luisterliedjes, waarna de drie jonge mannen van de groep Fisimatente kwamen met een act vol absurdistische humor.

Hun collega Yuri Disseldorp deed er vervolgens een schepje bovenop. Hoewel het publiek ermee vertrouwd is dat de organisatie van Plein Musique komt met een breed aanbod, met soms verrassende optredens, was het toch even wennen. Dat gold niet voor het optreden na de pauze, toen de coverband Half-Om uit het eigen Wassenaar bezit nam van de muziekkiosk.

Waar de naam Half-Om voor staat is niet helemaal duidelijk, maar in ieder geval niet voor half werk. In een hoog tempo bracht de zeskoppige formatie wat die beloofd had: swingende muziek. Het varieerde van een medley van rock and roll uit de jaren vijftig tot nederpop en reggae.

Voor komende zondag staat een heel ander optreden op het programma. Dan komt Songs2Sing, een groot popkoor uit Leiderdorp, naar Wassenaar. Daarna is het de beurt aan Harrie’s Herrie, een ervaren feestband die instrumenten én het publiek bespeelt.

Foto: Half-om (Foto Lily Armstrong)

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders