maandag 09 december 2019

A Algemeen

WRB en strandseizoen 2019

Afgelopen zondag was een zwarte dag voor Wassenaar en de WRB. Helaas kon niet voorkomen worden dat twee personen zijn overleden. Het onderstreepte hoe verradelijk de Noordzee kan zijn en hoe belangrijk het is alert te zijn. Ook onderstreepte het het belang van een reddingsorganisatie op het strand. Wat doet WRB precies?

Bestuurswissel
In juni jl is er een nieuw bestuur aangetreden, dat bestaat uit: Edwin Groen, Tim Oliehoek, Dionne Ruizendaal, Ferry Koevoet, Thomas Kaasschieter, Yvonne Kubbinga, en in de rol van adviseur Tonnes Blonk. We zijn met veel enthousiasme begonnen aan de taak om deze mooie vereniging de komende periode te besturen.

Lifeguards op het strand
Het strandseizoen is dit jaar gestart met een aantal heerlijke zomerse dagen. In het voor- en naseizoen is de WRB-post in de weekenden open en tijdens de landelijke zomer vakantieweken zelfs 7 dagen per week. We doen dit werk samen met vele enthousiaste vrijwilligers, waar we trots op zijn. We streven ernaar om alle met de gemeente afgesproken dagen open te zijn. Twijfelt u of de post bemand is? Kijk naar de vlag of vlaggen! Zodra er een vlag wappert boven de blauwe post, is deze bemand. Op maandag- en vrijdagavond trainen onze lifeguards op het strand, om de vaardigheden te behouden en te verbeteren.

Wat is de taak van de WRB?
We zijn er om de veiligheid in en om het water in de gaten te houden en het strand te bewaken. Ook stimuleren we de zelfredzaamheid door zwemles (ABC) te verzorgen en leiden we op voor het werk op het strand via de programma’s Jonge Redders en Lifeguards.

Wat is de verantwoordelijkheid van de WRB?
Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente Wassenaar om toe te zien op de strandveiligheid. De vrijwillige lifeguards van de WRB voeren die taak met veel plezier al jaren uit. De belangrijkste activiteiten zijn het bewaken van het strand en de zee, het redden en verlenen van hulp (EHBO) aan mensen. Ook geven we voorlichting over een veilig verblijf aan strand en zee. De gemeente stelt de post beschikbaar en stelt financiële middelen beschikbaar om hulpmiddelen aan te schaffen en te onderhouden, zoals boten, auto’s, maar ook redmiddelen en communicatiemiddelen.

Met wie werken we samen?
Gemeente Wassenaar is onze opdrachtgever, de KNRM onze partner, waarmee we nauw samenwerken. Daarnaast onderhouden we goede contacten met onze collega’s van de Reddingsbrigades van Katwijk en Scheveningen. Op het strand zelf werken we samen met de watersportverenigingen en alle ondernemers.

Voor vragen kunt u ons een mailbericht sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief