vrijdag 27 november 2020

A Algemeen

Zwemmers overleden Wassenaarse slag 21 juli 2019

Zondagavond zijn twee zwemmers in de problemen geraakt aan de Wassenaarseslag. De lifeguards van de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) zijn, na alarmering, direct ingezet. Ook is er door de WRB direct opgeschaald binnen en buiten de WRB.

Door de meldkamer en het Kustwachtcentrum is direct groot alarm geslagen voor KNRM en reddingsbrigade Katwijk, KNRM Scheveningen, ambulance, brandweer en politie om hulp te bieden. Beide slachtoffers zijn op het strand gereanimeerd en vervolgens naar de gereedstaande ambulances vervoerd. Het ambulancepersoneel werd bijgestaan door het mobiel medisch team van twee traumahelikopters.

Omdat niet duidelijk was of er nog een derde persoon vermist werd, zijn door de reddingboten van KNRM Scheveningen en Katwijk, de Lifeguards van Wassenaar en Katwijk, de Scheveningse reddingsbrigade en een helikopter van de Kustwacht zoekslagen gemaakt. Uiteindelijk bleek van een derde vermissing geen sprake, waarna de zoekactie en hulpverleningsactie afgebouwd werd.

De politie heeft bekend gemaakt dat beide slachtoffers overleden zijn. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

We willen onze dank uitspreken voor de steun van de betrokken omstanders en alle hulpverleners, die direct en professioneel hebben gehandeld.

Binnen de WRB is nu de aandacht gericht op de nazorg van de lifeguards.