dinsdag 30 november 2021

S Sport

De Duinrell 15 van Wassenaar zoekt hulp: Veilig parcours essentieel voor een geslaagd evenement.

De Duinrell 15 van Wassenaar wordt op zondag 13 oktober voor de 7de keer georganiseerd. De organisatie zoekt vrijwilligers die het verkeer op het 15 kilometer lange parcours tegenhouden om de lopers een vrije doorgang te geven. "Het is ieder jaar weer een uitdaging om 80 verkeersbegeleiders te vinden die de route voor de lopers veilig houden." Zegt routecommissaris Remi Noordover. "Daarom roepen we Wassenaarders nu al op om op 13 oktober een paar uur mee te helpen."

Het parcours loopt van Blauw Zwart via de Landgoederenroute naar Nieuw Wassenaar en via de Konijnenlaan en het centrum weer terug naar Blauw Zwart. "Dus we kunnen veel vrijwilligers een plek in de buurt van hun huis geven, dat maakt het makkelijk en gezellig." vervolgt Remi. "En voor mensen die aan de route wonen is het natuurlijk helemaal een thuiswedstrijd. We hopen echt dat veel Wassenaarders de kleine moeite nemen om een paar uur te helpen."

Haal plezier uit je vrijwilligerswerk
Helpen op de route is een sfeervolle taak omdat alle enthousiaste lopers passeren en ook supporters vaak bij de kruispunten verzamelen. Zodra de laatste lopers gepasseerd zijn wordt het parcours vrijgegeven en komen de meeste vrijwilligers naar Blauw Zwart, waar lopers de geleverde prestatie vieren op de after party. "Naast consumpties op de after party krijgt iedere vrijwilliger een goodiebag en mogen ze het fraaie "De 15" regenjack houden." Er zijn dorpsgenoten die al meer dan 5 jackjes aan de kapstok hebben hangen. Maar de herinnering aan de dag zelf is voor velen meer waard. "Tijdens de afterparty komen de vrijwilligers de lopers weer tegen, altijd een gezellige Wassenaarse boel" besluit Remi. Wil jij het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland ook meemaken zonder te lopen? Meld je dan aan op www.de15vanwassenaar.nl/vrijwilligers/verkeersbegeleider/