dinsdag 04 augustus 2020

A Algemeen

Brugklassers Rijnlands doen beach cleanup op Wassenaarseslag!

De brugklassers van het Rijnlands stonden woensdag om 9 uur al op het strand voor een beach cleanup! De leerlingen kregen tasjes uitgereikt om allerlei achtergebleven voorwerpen, die niet op het strand thuishoren, te verzamelen. Ondanks het feit dat Wassenaarseslag een heel schoon strand is en er op het eerste gezicht niet veel voorwerpen liggen, wisten de leerlingen toch veel te vinden, van kleine microplastics, houtafval tot een parasol en blikjes.

Na een uur zoeken gingen de leerlingen aan de slag met de gevonden voorwerpen en wisten ze prachtige kunstwerken van dit alles te construeren! Denk aan een schildpad gevuld met microplastics, een statue of crab-erty en een heuse luchtballon!

Daarna moest alles natuurlijk opgeruimd worden en dankzij de medewerking van de gemeente Wassenaar konden de leerlingen hun zakjes bij een medewerker van de gemeente inleveren.

Vervolgens ging iedereen weer op de fiets naar school, waar de prijsuitreiking plaatsvond en de klassenouders een lekkere lunch hadden voorbereid.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief