dinsdag 11 augustus 2020

E Events

Zaterdag 6 juli “Op visite!'': Culturele activiteiten in Rust en Vreugd

Zaterdag 6 juli start de Stichting Wassenaarse Cultuurprijs met een reeks van familie- en Jeugdactiviteiten met als thema “Op visite bij”. De eerste visite is een bezoek aan het park Rust en Vreugd. Familieleden tussen 8 en 88 jaar komen samen in het park en met een familielid kunt u, na een themawandeling op het park door professionele historici, zelfstandig of onder begeleiding van Wassenaarse kunstenaars uw kunsten tonen.In het park Rust en Vreugd een evenement georganiseerd waarin de landgoedbiotoop (flora en fauna) en historie van park Rust en Vreugd, model staan, als inspiratiebron voor het maken van beeldende werken. Ervaren professionals en kunstenaars zijn aanwezig om achtergrond informatie en advies te geven. Een selectie van de gemaakte kunstwerken wordt tentoongesteld in het Van Ommerenpark en in diverse winkels in Wassenaar.

Programma
9.45-10.00 Inloop met koffie/thee en limonade/fruitsappen/water. Kennismaking met bestuur en workshopleiders en deelnemers
10.00 Welkomstwoord WCP bestuur op locatie
10.05 Introductie door Robert van Lit
10.15 Thema wandeling met Robert van Lit
11.00 Scheppen van kunstwerkjes, schilderijen, tekeningen, keramiek, beelden, collages, verhalen, gedichten en dergelijke waarbij de landgoedbiotoop (flora en fauna) en waarbij specifieke kenmerken van het park de inspiratiebron zijn.
12.15 Picknick aangeboden door WCP op het park Rust & Vreugd nabij waterpartij met bruggen
13.00 vervolg workshop
15.00 Sluiting

Projectteam
Parkbestuur en beheer Stichting Rust en Vreugd
Historicus Robert van Lit
Kunstenaars Kunstgroep Wassenaar: Ria Sprenger en Hans Gussekloo
Autonoom kunstenaar Wilma Wassenaar
Catering picknick verzorgd door: Stichting Wassenaarse Cultuurprijs

Contact met de projectleiding
Neeltje Bangert, bestuurslid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Huber Claassen, bestuurslid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten € 10 per persoon tbv materialen en picknick
Voor verdere informatie en/ of inschrijving voor deze bijzondere dag verwijzen wij naar onze website: www.wassenaarsecultuurprijs.nl
Let op! Beperkte inschrijving

WCP flyer rust en vreugd 1

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief