zaterdag 31 oktober 2020

A Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor Wassenaarder Dhr Flore

Op donderdag 27 juni kreeg Wassenaarder de heer P.H. (Harry) Flore de versierselen opgespeld door de Leidse burgemeester Henri Lenferink tijdens een tweedaags internationaal congres in Corpus Leiden. De heer Flore, CEO van HAL Allergy, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor het farmaceutische bedrijf en het Bio Science Park Leiden.

HAL Allergy is een hoogwaardig farmaceutisch bedrijf met moderne productie- en onderzoeksfaciliteiten op het Bio Science Park in Leiden. Het bedrijf, dat is opgericht in 1959, houdt zich bezig met de behandeling van allergieën met immunotherapieën voor allergenen. De heer Flore is vanaf 2009 CEO bij het bedrijf. In deze rol heeft de heer Flore de samenwerking met de universiteit en de gemeente Leiden geïntensiveerd. Hij betrok beide bij tal van projecten om zo kennis en kunde te delen en het gebruik van hoogwaardige apparatuur van HAL Allergy te stimuleren. Het is zijn missie om het bedrijfsleven met de wetenschap te verbinden.

Daarnaast is de heer Flore voorzitter van de Ondernemersvereniging Leiden Bio Science Park (LBSP), Lid van de Raad van participanten LBSP, Lid Stuurgroep Economie 071, Bestuurslid Stichting Ondernemend Leiden en voorzitter Beroepen Veld Commissie MLO.

De heer Flore heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park en de contacten met stakeholders. Zowel het park zelf, de universiteit Leiden, het LUMC en de gemeente profiteren hiervan. Zijn inbreng is bepalend geweest voor het succes van LBSP en draagt zo bij tot de versterking van de economie in de Leidse regio.

Foto: Harry Flore (links) krijgt de koninklijke onderscheiding opgespeld door de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink