zondag 04 december 2022

K Kunst & cultuur

Plein Musique draait op volle toeren

Niet alleen de muziekkiosk op het Burchtplein staat in de steigers, dat geldt ook voor het programma van Plein Musique, de enige vaste bespeler van dit podium.


Plein Musique, de organisatie van de reeks gratis toegankelijke openlucht concerten, heeft ook dit jaar weer tal van bedrijven benaderd om het jaarlijkse evenement te sponsoren. Ook zijn inmiddels contracten gesloten met muzikanten, zodat het programma bijna rond is. Wassenaar staat voor de zestiende keer op rij een reeks van concerten te wachten op de zondagmiddag.

Voorzitter Peter van Leeuwen wil het programma pas bekend maken als dat helemaal rond is, maar van Plein Musique is bekend dat gestreefd wordt naar een breed aanbod, dat liefhebbers van uiteenlopende muziekstijlen moet aanspreken.

Tot tevredenheid van Plein Musique voorziet rietdekker Emil Nijp de kiosk nu van een nieuw dak. De vrijwilligers van Plein Musique zullen in augustus weer de vloer van de kiosk verhogen om die meer geschikt te maken voor optredens van muziekgezelschappen.

De voorbereidingen zijn in volle gang om na de zomvervakantie de concerten tot een succes te maken voor een breed publiek. Alle reden dus voor muziekliefhebbers om de data van de optredens vast te leggen in de agenda: Zondag 18 augustus, zondag 25 augustus, zondag 1 september en zondag 8 september. De optredens beginnen elke keer om twee uur.

Foto: Voorzitter Peter van Leeuwen (links) van Plein Musique en rietdekker Emil Nijp bij de muziekkiosk op het Burchtplein. Fotograaf: Lily Armstrong

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders