Blauw-Zwart struikelt 5 minuten voor het eindsignaal

13 mei 20193 minute read

In de uitwedstrijd tegen VVSB gaf de 2e periodekampioen, en dus zeker voor de promotiewedstrijden naar
de 2e klasse, sportief gezien niets cadeau. Voor Blauw-Zwart was de 0 heilig. Geen doelpunt
tegen krijgen.

Verdedigend vingen de Wassenaarders de Noordwijkerhouters, de betere ploeg, prima
op. De uitgestippelde tactiek van de Wassenaarse trainer Jos van der Helm functioneerde tot 5
minuten voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Maurice Scherpenhuyzen prima.
Het was aanvoerder Luc van Zelst die zijn mannen in de verdedigende positie regelmatig moest
aansporen. Tot aanvallen kwamen de Blauwen de eerste helft nauwelijks. Alle ballen die werden
aangespeeld naar de voorste linie gingen door de harde wind in de rug te snel. VVSB beheerste het
spel, maar kwam echter nauwelijks tot scoringskansen, en was er een kansje dan stond doelman Olivier
de Jong op zijn plaats.

De tweede 45 minuten waren volledig voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Desondanks konden de
Wassenaarders verdedigend de zaak klaren. Het grote euvel was dat de spitsen nauwelijks goede
ballen kregen aangespeeld en was er een goede bal dan werd die niet in de ploeg gehouden.
Verdedigen en de 0 houden was duidelijk de hoofdzaak deze middag. Een compliment aan de
verdedigers die de snelle goed spelende buitenspitsen en de centrale spits de gehele wedstrijd
hebben moeten afstoppen. In de 2e helft hebben de Blauwen één kans vanaf links gekregen. Ilias
Assabban brak op de linkervleugel door en zag zijn schot net over de kruising gaan. In de 28e minuut
bracht Olivier de Jong met een bal die van richting veranderde en vervolgens vanuit zijn handen weer
loskwam met een reflexredding de bal precies op de doellijn tegen.

Vijf minuten voor tijd sloeg het noodlot voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie toe. Een afstandsschot kreeg doelman Olivier niet onder controle en de bal glipte onder hem door het doel in. Een wanhoop moment voor een doelman die de gehele wedstrijd foutloos speelde. De velen die hadden gehoopt een puntje mee te nemen kwamen bedrogen uit. De 1-0 nederlaag tegen een beter spelend VVSB, dat ook niet tot uitgespeelde
kansen kwam, was zeker door de prima verdedigende inzet die de Blauwen toonden, erg
teleurstellend. De verdedigende tactiek had het haast gehaald, maar voetballend waren de VVSB’ers
de betere ploeg en door een lucky doelpunt trok Blauw-Zwart aan het kortste eind. Met nog 2
wedstrijden te gaan – thuis tege Alphia en de week daarna Nieuwkoop uit – hebben de Blauwen nog 2
punten nodig. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Alphia. Weer geen makkelijke tegenstander, maar een wedstrijd om naar toe te leven en te zorgen dat er iets meer rust in de ploeg is. De supportersschare