Blauw-Zwart JO9-1 pakt de punten in Rijnsburg

13 mei 20192 minute read

Al na drie minuten was het Dyanto die de Blauwen op voorsprong zette. Rijnsburg Boys liet het er niet bij zitten en scoorde vier minuten later de gelijkmaker. Via de lat ketste de bal tegen onze doelman Justin het doel in. Aanvallend bleven onze jongens gevaarlijk. Een inzet van Ruben ging voorlangs en een inzet van Daan werd door de keeper gekeerd. Buiten de gevaarlijke aanvallen van onze jongens waren de tegenzetten van Rijnsburg niet ongevaarlijk. Doelman Justin moest enige keren zijn keeperstalent tonen. Met mooie reddingen voorkwam hij dat Rijnsburg op voorsprong kwam.

Twee minuten voor de rust was het Kai die met een afstandsschot de 1-2 voor Blauw-Zwart op het scorebord liet zetten. Met deze stand gingen de Blauwen aan de limonade en kregen zij van trainer Bram Smit instructies.

Met goede combinaties van uit de achterste lijn werden de afmakers in stelling gebracht. Dit resulteerde in de 25e minuut tot de 2-3, een mooie solo van Dyanto, die vervolgens de keeper het nakijken gaf. Nog geen drie minuten later was het Luca die de Blauwen op een 2-4 voorsprong zette. De winst leek binnen, echter de Rijnsburgers kwamen terug en scoorden de aansluitingstreffer 3-4. De tegenstander voelde dat er een gelijkspel te halen was en voerde de druk op. Blauw-Zwart bleef goed ballen, maar de counters van Rijnsburgse Boys bleven levensgevaarlijk. Zo ontstond in de 35e minuut de gelijkmaker 4-4.

Tot overmaat van ramp zagen de Blauwen na wederom een counter de tegenstanders op een 5-4 voorsprong komen. Met nog paar minuten te gaan pakten de Blauwen de zaak prima op. Ruben zag zijn kans en scoorde de gelijkmaker. In de extra tijd – 2 minuten – was het onze technicus Florian die de 6e treffer binnenschoot. Een schitterende overwinning van 6 tegen 5 op een sterk Rijnsburgse Boys. Een tactisch leermoment: bij counters van de tegenpartij verwaarlozen wij onze organisatie. We hebben dan te veel spelers voor de bal en krijgen daardoor te makkelijk doelpunten tegen. Praat met elkaar in het veld. Coach elkaar! De supporters hebben genoten van jullie wedstrijd.