vrijdag 24 september 2021

P Politiek

D66 organiseert bijeenkomst rond Schone Mobiliteit in de Regio

Alle geïnteresseerde inwoners van Wassenaar, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de D66 Duivenvoorde Discussie- en Debat (DDDD) bijeenkomst op woensdag 15 mei 2019, waar ‘schone mobiliteit in de regio’ centraal zal staan. Ook in het licht van de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei 2019 is dit een belangrijk thema. D66 is immers voorstander van een Europa dat groeit op schone energie met snelle verbindingen voor iedereen. Mobiliteit en bereikbaarheid zijn volgens D66 belangrijke voorwaarden voor een goede economische en sociale ontwikkeling.

Zuid-Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde regio’s in Nederland, Europa en zelfs de wereld. En bijna nergens in Europa is de lucht zo vervuild als in Zuid-Holland. Hoe zorgen we dat we niet stil komen te staan en garanderen we tegelijkertijd schone lucht en een fijne woonomgeving voor iedereen?

Bewust hebben we gekozen voor een thema dat de drie lokale afdelingen (ver)bindt, ook gezien de uitdagingen wat het Klimaatakkoord betreft, in relatie tot de lokale uitdagingen op het vlak van mobiliteit waarvoor we staan. Zo heeft Leidschendam-Voorburg de Mall of the Netherlands; Wassenaar tobt onder meer met het sluipverkeer vanuit de Bollenstreek richting Den Haag en de dagelijkse files op de N44, en Voorschoten worstelt met de doorstroming op het Lammenschansplein, allemaal ontwikkelingen die de lokale samenleving(en) bezig houden. Kiezen voor de toekomst betekent dan: werken aan duurzame oplossingen. Onderstaand tref je een overzicht van het programma voor de avond aan.

Tijdens de DDDD-bijeenkomst zijn de volgende (externe) sprekers en panelleden aanwezig:

Sprekers:
Jonathan Weegink (Senior-adviseur Public Affairs ANWB)
Jeroen Heuvelink (Lid Provinciale Staten Zuid-Holland)
Bastiaan Winkel (Kandidaat-lid Europees Parlement)

Panel:
Saskia Boom (Raadslid gemeente Voorschoten)
Wouter Jorissen (Raadslid Leidschendam-Voorburg)
Ritske Bloemendaal (Raadslid Wassenaar)
Bastiaan Winkel (Kandidaat-lid Europees Parlement)

Wees welkom op woensdag 15 mei aanstaande, inloop vanaf 20.30 uur en start vanaf 21.00 uur in Party Centrum Dekkers' Hoeve aan het Essepad 6 in Voorburg. We maken er een mooie en inspirerende avond van. Ook niet-D66-leden zijn uiteraard van harte welkom!