Onnodig verlies voor Blauw-Zwart

23 april 20193 minute read

Blauw-Zwart moet nog steeds vrezen voor degradatievoetbal. Met een overwinning op DSVP zou de Lagerberg Verhuisgroep formatie zich nagenoeg verzekerd hebben van verlenging van het 3e klasserschap. Tegenstander DSVP wilde hier echter niet aan mee werken en drukte met een 1-2 overwinning de thuisploeg in de zorgen.

Het was goed toeven op De Schulpwei. In bijna zomerse temperaturen kon het publiek op de tribune en langs de lijn zich al voorzichtig bruin laten bakken.
In het veld viel minder te genieten. Met name in de eerste helft gaven beide ploegen niet thuis en wisten zich nauwelijks kansen te scheppen. Het enige hoogtepunt was een schot op het doel van Anzar Ghennem. De betrouwbare sluitpost kon de bal nog net over de doellat tikken.
Verder viel er die eerste 45 minuten weinig tot niets opwindend te beleven.

In de tweede helft gebeurde er gelukkig veel meer. Al na 1 minuut kwamen de gasten op 0-1. De Blauwe verdediging werd aan de rechterkant verschalkt en Rowdi Nobbe tikte de bal daarna simpel binnen.
Dit was voor Blauw-Zwart het sein om de mouwen op te stropen en de defensie van DSVP kwam steeds meer onder druk te staan. De beloning kwam zo’n 10 minuten na de openingstreffer, toen Dunke Lagerberg de bal vanaf 30 meter ongenadig hard in de bovenhoek nagelde.
Een paar minuten later zag Kim Theil dat keeperTom Bénard veel te ver voor zijn doel stond. Helaas miste de bal na de lob van de Blauw-Zwart middenveld het doel op luttele centimeters.
Zowel Blauw-Zwart als DSVP gingen nu vol voor de winst. De Blauwen waren dicht bij een voorsprong, maar het schot van de voor Ime Raaphorst ingevallen Maxim Buijs werd door de DSVP doelman over de lat getild.
De beslissing viel in de slotfase. Na weifelend ingrijpen door de Blauw-Zwart verdediging kon Nick Jensse de bezoekers naar de 1-2 overwinning schieten. Gezien het spelbeeld niet echt verdiend, maar de vreugde bij de Pijnackenaren was er niet minder om.
Een gelijkspel had de verhouding beter weer gegeven, maar ook in het voetbal krijg je niet altijd wat je verdiend.
Met nog 3 wedstrijden te gaan staat de Lagerberg Verhuisgroep brigade 4 punten verwijderd van de degradatie nacompetitie. De mannen moeten dus nog even aan de bak, te beginnen op 11 mei in de uitwedstrijd tegen VVSB.

Tot slot de felicitaties aan Van Nispen, dat zich na een afgetekende 1-4 overwinning op CVC Reeuwijk tot kampioen van de 3e klasse A kroonde.