Skip to content

De 4 groepen van Toerclub De Kampioen

21 april 20192 minute read

Bij Toerclub De Kampioen van 1959 tot 2019 houden we er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na.

Daarom rijden we – afhankelijk van de opkomst – in 4 qua snelheid verschillende groepen. Dat gaat dan zo’n 30 kilometer per uur in de snelste groep (A) tot en 21 à 22 km/uur in de langzaamste. In de praktijk komt dat neer op een kruissnelheid van zo’n 32 à 40 km/uur bij de A-groep tot 22 tot 24 km/uur bij de langzaamste groep. Alles vanzelfsprekend afhankelijk van de windrichting; kracht en van de conditie van de deelnemers.

Iedereen is vrij in de keuze met welke groep men meerijdt, maar een absolute voorwaarde is natuurlijk wel dat men het aangegeven gemiddelde moeiteloos kan bijhouden! Onze wat snellere en krachtiger fiets(st)ers zouden bijna omvallen als men met de altijd gezellige D-groep mee zou rijden, terwijl men als rijd(st)er uit die laatste groep in de A- en B-groep gewoon een regelrecht blok aan het been is.

Een aantal langere toertochten de komende weken:

– 28 april: de Wilhelmina van Pruisentocht revisited; 110 km; Start om 08.30 u
– 5 mei: Elfdorpentocht georganiseerd door TC Stompwijk; div afstanden; 80/125/160 km
– 11 mei : Rondje Ruud by Leo; 120 km; Start om 8.30 u
– 17-19 mei: Verenigingsweekend Sauerland; voor de thuisblijvers: Kampioenrit Start om 08.30 u

De langere toertochten starten bij onze startlocatie bij Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 90 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top