vrijdag 23 augustus 2019

S Sport

Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging kampioen.

En zo was op vrijdag 12 april jl. dan de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 in de poule van WVV Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging aangebroken.

Een wedstrijd tussen de nummer 1 en 3 waarbij eigenlijk niets meer op het spel stond. Vorige week was het puntentotaal van het Mix 1 team opgelopen tot 37 punten na een overtuigende overwinning op concurrent Leython DC 4. Daarmee was zij onbereikbaar geworden voor Leython, de nummer twee op de ranglijst. De cijfers van Mix 1: 40 punten uit 15 wedstrijden, 40 sets voor en 20 tegen, 1378 punten en 1195 tegen. Ook dit team is geslaagd.

De wedstrijd tegen de nummer drie, VCS 2, stond derhalve in het teken van een kampioensfeest in sporthal De Schulpwei. En de Mixers van team 1 lieten dat ook zien op het volleybalveld. Zij speelden als de ware kampioen VCS 2 met grote cijfers van het veld. De eerste drie sets werden met 21, 12 en 11 in de pocket gestopt. Alleen de laatste set kon VCS nog iets terug doen met 21-25. WVV Mix 1 – VCS 2. Uitslag 3-1.

WVV Mix 1 is in de loop van de kompetitie enorm gegroeid. Met aanvoerder Peggy Verwey, Peter van der Geer, Kirsten Harberink, Irene Lorjé, Ruud Meershoek, Rik Vos en Nastya Galper vormden zij een homogeen team. Dat bleek ook op bijgaande foto. Helaas kon sterspeelster Nastya Galper deze wedstrijd niet meedoen vanwege een gebroken pols. Van harte beterschap Nastya.
Bij WVV Mix 1 viel vooral de manier op waarop zij elk punt verwelkomde. En dat gaf ze een enorme boost! Mixers van team 1 van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.
De Nevobo-schaal werd uitgereikt door wethouder Inge Zweerts de Jong.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging traint nog door tot eind mei. Dus als u nu de grote stap wilt maken om te gaan volleyballen kom dan op de woensdagavond naar sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, om mee te trainen. Dat kan van 20.15 tot 21.45 uur. Nadere info bij secretaris tel. 0624848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief