Skip to content

Memorabel loopweekend voor Tri-Team Wassenaar

9 april 20192 minute read

WZK Tri-Team was op verschillende plaatsen te vinden dit weekend. Zo gaven een aantal leden zondag acte de présence bij de voorlaatste editie van het Zorg & Zekerheidscircuit, de Braassemloop in Roelofarendsveen. Op Texel, was Pieter den Edel die ochtend reeds om 4.30 uur vertrokken voor een monstertocht van 120 kilometer, waarvoor hij van de organisatie een wildcard had ontvangen die hij maar wat graag wilde waarmaken.

Twee hele rondes van zestig kilometer. De ene tegen de klok in, de ander met de klok mee. De eerste zestig gingen heel voorspoedig. Na 6 uur en 13 minuten kwam Pieter bij het beginpunt en begon aan deel twee, met twee trainers van Tri-Team om beurten in zijn kielzog om hem te begeleiden: Albert Slats en Mark van der Vegt. Om 10.30 begon nóg een ervaren Tri-Teamer aan de Zestig. Hij wilde zijn come-back in het ultra wereldje bewust niet aan de grote klok hangen: Guus van Veen! Aangemoedigd en begeleid door zijn vrouw Diana die een dag eerder dezelfde afstand en parcours wandelend had volbracht, ging zijn “reis” voorspoedig. Pieter kreeg in zijn tweede ronde het nodige te verduren, niet verwonderlijk gezien de pittige blessure die hij nog maar kort achter zich had gelaten. Uiteindelijk besloot hij na ruim 90 km en ruim 10 uur later uit te stappen, iets waar hij vrede mee kon hebben. Guus finishte even later in een nette 6:40, de verrassing van het weekend! Ondertussen waren de lopers in Roelofarendsveen allang weer thuis, ook zij hebben ieder voor zich op korte, middellange of lange afstand een puike prestatie neergezet langs de oevers van de Braassem, zeker in deze zomerse omstandigheden. Bovendien liepen een aantal van hen ter nagedachtenis aan een pas overleden loopvriend van Tri-Team, Joop Born, die tot voor kort nog bij de diverse activiteiten van Tri-Team betrokken was. Met een lach en een traan werd er gelopen en eigen doelen werden gehaald of overtroffen. Tja, en In Rotterdam werd op dezelfde dag het parcoursrecord verbroken èn een Nederlands record. Helaas niet op naam van een Tri-Teamer maar Benjamin Levi en Dimitri Schellings deden het, ieder in hun eigen estafette team, prima op de kwart-afstand. Zo kwam er een einde aan een memorabel loopweekend.

De uitslagen van de Braassemloop:
5 km: Tineke Haitsma 24.59; 10 km: Richard de Smit 39.11, John Gras 1.03.00, Els van Deursen 1.03.00, Angelique Bosch 1.03.00, Miranda van der Meer 1.04.04, Mieke Groothengel 1.08.26, Karin Gerse 1.13.43; 21,1 km: Maarten Bosch 1.55.48.

 

 

 

Tags

HardlopenTri-TeamWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top