Blauw-Zwart doet goede zaken met winst na doelpuntenfestijn

8 april 20193 minute read

Blauw-Zwart heeft het afgelopen weekeinde uitstekende voetbalzaken gedaan. Na een vermakelijke en spannende wedstrijd met maar liefst acht (!) doelpunten trok de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep met 5-3 tegen het Zoetermeerse DWO aan het langste eind. En dat betekent vrijwel zeker een langer verblijf in de derde klasse.

Het elftal van trainer Jos van der Helm trad op het sportpark De Schulpwei in de vertrouwde sterke opstelling aan. Het krachtsverschil met het geplaagde en laaggeplaatste DWO werd al snel duidelijk. De Blauwen begonnen dit keer gedreven en scoorden al in de 15e minuut de 1-0 na een loepzuivere voorzet vanaf de vleugel van Bastiaan Hendriksen via een geplaatste kopbal van de Poolse spits Adrian Koziel.

Het Wassenaarse ritme leek even verstoord door een nogal gelukkig via de paal binnenvallend afstandsschot van DWO in de 24e minuut (1-1). Maar in diezelfde minuut nog tikte Dunke Lagerberg na alweer een vloeiende Wassenaarse aanval de 2-1 binnen. Pal daarna zette Koziel zijn mede-aanvaller Hendriksen vrij voor de goal, dat betekende 3-1. ‘Degelijk uitspelen’ leek vervolgens de opdracht voor de Lagerberg-brigade. Maar Blauw-Zwart-verdediger Stefano Timmers tikte ongelukkig genoeg de 3-2 achter zijn eigen doelman Azar Ghennem.

Jammer genoeg volgde er tot aan de rust een periode waarin het voetbalveld ontaardde in een soort Engels Brexit-parlement met heftige discussies over al dan niet vermeend buitenspel bij allerlei doelpunten. Dit maakte de scheidsrechter erg verdrietig en haalde het tempo volledig uit de leuke pot voetbal.

Het leek wel of Blauw-Zwart na de rust een beetje aangedaan was door al dat geruzie tussen DWO-dignitarissen en de scheidsrechter, want men speelde niet attent genoeg, met name op het middenveld. Daardoor viel de eigenlijk niet verdiende 3-3 al snel. Echter, voordat DWO toch nog in een resultaat kon gaan geloven liet trainer Van der Helm de aanstormende jonge garde van de Blauwen opdraven. Maxim Buijs en Ime Raaphorst kwamen erin en de bomvolle Wassenaarse tribune ging er eens goed voor zitten!

En jawel, al na een paar minuten kon men spontaan op de banken: na een prachtig aangesneden vrije trap van alweer Hendriksen torende jonkie Buijs boven alles en iedereen uit en kopte de bal snoeihard in. Blauw-Zwart kreeg wat het verdiende: de leiding met 4-3. De gelukkig weer van een blessure terugkerende Tommy van den IJssel verving de moegestreden Hendriksen die zich heel ongelukkig verstapte. En bijna traditioneel zette de ongrijpbare Maxim Buijs ver in de blessuretijd de kroon op zijn weer uitstekende invalbeurt met een op snelheid uitgevoerde goal na een slimme uittrap van Blauw-Zwartkeeper Ghennem. Dat betekende 5-3 na een heerlijke voetbalmiddag.