Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging nog steeds ongeslagen.

1 april 20192 minute read

Ook na de wedstrijd van vorige week in Voorschoten tegen het als 2e geplaatste Gemini Kangeroes mix 2 bleef de mix 2 van WVV ongeslagen. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en zo ontstond er een interessante en voor de spelers inspannende wedstrijd.

Zo brachten de tussenstanden van 10-10 en 18-18 in set één al snel aan het licht hoe weinig het krachtsverschil tussen de beide teams is. Maar dan toch. Na 19-19 maakte Gemini wat ongebruikelijke foutjes waar WVV dankbaar gebruik van maakte. Setwinst voor WVV met 20-25. In set 2 ging het feitelijk gezien net anders om. Nu was het WVV die fouten produceerden. Kregen vooral de snoei harde services van een Gemini dame niet onder controle. In combinatie met het feit dat WVV daaruit geen aanval wist te produceren liep Gemini zienderogen uit. Oefff!! 25-10 verlies. Set drie was bijna een kopie van set één. Via 8-8 ook nu 19-19. In deze fase van de wedstrijd bracht vooral de aanvalskracht van WVV-er Jan Willem van Reeuwijk het verschil. Dankzij hem trok WVV de setwinst met 21-25 naar zich toe. Een voorsprong 1-2 in sets. Of dit van invloed was voor het verloop van set 4 zal wel een raadsel blijven.

Zichtbaar was de onverzettelijkheid bij Gemini om hoe dan ook te voorkomen dat WVV met de winst naar huis zou gaan. Vooral de coach liet zich met aanwijzingen duidelijk gelden. WVV werd getrakteerd op een 13-3 achterstand. Zij waren echter niet van plan om zomaar een eventuele winst uit handen te geven en vochten zich voorbeeldig terug. Plots stond alweer de dragelijke stand van 19-17 op het scorebord. Alleen toen verzuimde WVV door te drukken en leek de koek op. In een algemene malaise bij de WVV-ers kreeg Gemini de kans om de set in hun voordeel te beslissen 25-20. Dit resulteerde in een alleszins terecht 2-2 gelijkspel waarbij concurrent Gemini dus was geen punt dichterbij gekomen. WVV staat daardoor nog steeds trots aan kop van de ranglijst. Voor een eventueel kampioenschap worden de komende wedstrijden cruciaal. WVV heeft alle kans om daarin als totaal overwinnaar uit de bus te komen. Jullie worden op de hoogte gehouden.

Ook Volleyballen? Wij trainen op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Jeanne Taal, secretaris@wvv-wassenaar.nl, op www.wvv-wassenaar.nl of via 06-24848258.