JO8-1: één team, één taak

26 maart 20192 minute read

Wassenaar – Op zondag 24 maart mogen de mannen van Blauw-Zwart JO8-1 in de vroege morgen naar Nieuw Vennep om mee te doen met een hoofdklassetoernooi, georganiseerd door Hogeschool Inholland opleiding Sportkunde. Grote namen zoals Roda, Volendam en Zeeburgia stonden op het programma.

In poule C moest Blauw-Zwart het opnemen tegen VVC, Volendam en Hoofddorp.
De eerste wedstrijd tegen VVC wonen ze met 1-0. Een spannende pot, veel kansen van beide kanten, maar door een goede redding van onze keeper op het laatste schot vlak voor het fluitsignaal bleef de stand 1-0.
De tweede wedstrijd was een veelbelovende pot tegen Volendam, erg spannend. Met 3-1 voor en uiteindelijk gelijkspelen in de laatste minuten. Helaas, daar ging het fortnite dansje dat Willem ons had beloofd als ze van Volendam zouden winnen.
Toen Hoofddorp, 0-2 achter, terug komen naar 2-2. Maar een eigen doelpunt zorgde ervoor dat Blauw-Zwart weer op 2-3 achter kwam. Met nog een paar spannende minuten werd er nog 2 keer gescoord en jawel, door onze mannen, dus was de stand 4-3!
Hierdoor de 1ste in de poule en door naar poule Platinum voor plek 1 t/m 4. De andere poulewinnaars waren: DSO, SJC en BFC. De eerste wedstrijd was tegen BFC, die nipt verloren werd met 3-2. Dus de laatste wedstrijd ging om plek drie of vier. Tegenstander was SJC, waar we schitterend met 4-0 van wonnen!
Iedereen was natuurlijk superblij, ook trainer Martin. Zijn eerste woorden over de deze dag waren: “Hier staat een trotse trainer. Wat een superprestatie!”

Alle spelers hebben stuk voor stuk goed werk geleverd en met het hele team de taken uitgevoerd, zo goed mogelijk samen ervoor gaan! En dat leidde tot een prachtige derde plek waar heel Blauw-Zwart JO8-1 zeer trots op mag zijn!’