zaterdag 19 juni 2021

S Sport

Mark Slats bij Toerclub De Kampioen

Wassenaar - Toerclub De Kampioen van 1959 tot 2019 hield afgelopen woensdag de voorjaarsvergadering waarin alle puntjes op de i werden gezet van het programma voor het komende fietsseizoen.

Na de pauze genoten alle aanwezigen van een prachtige presentatie van onze dorpsgenoot Mark Slats. Onvoorstelbaar waartoe een mens in staat is; gedreven door passie en een enorm doorzettingsvermogen.

In 214 dagen zeilde Mark in zijn eentje rond de wereld in zijn Rustler36 Ohpen Maverick. Op 1 juli 2018 begon hij aan de epische race in Les Sables d’Olonne in Frankrijk waar hij exact 7 maanden later, op 31 januari 2019, als tweede deelnemer finishte.
Na het ronden van de drie beroemde kapen; Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn, finishte Mark slechts twee dagen achter de Franse zeilveteraan Jean-Luc van den Heede. Een prestatie van wereldformaat.
In 2017 roeide hij solo in 30 dagen van de Canarische eilanden naar Antigua, waarbij hij vierde overall werd en sneller was dan alle duo roeiers.

Zijn lijfspreuk “If you keep thinking about it, stop dreaming, do it!” kan zo een op een worden gekopieerd voor deelname aan de fietstochten van Toerclub De Kampioen

Een aantal langere toertochten de komende weken:

- 23 maart: de Joop Zoetemelk Classic, verschillende afstanden met start en finish in Leiden.
- 31 maart: de Rotterdamtocht, beleef Rotterdam eens van een andere kant!
- 6 april: Reeuwijkse Plassentocht

Al deze ritten met uitzondering van de Joop Zoetemelk Classic starten om 09.00 uur bij onze startlocatie bij Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.