zondag 26 mei 2019

E Events

Wassenaar zet alcoholgebruik op pauze

Wassenaar - De gemeente Wassenaar doet mee aan IkPas, 40 dagen geen alcohol vanaf 6 maart. Deze jaarlijkse nationale campagne is een initiatief van de stichting Positieve Leefstijl. En heeft als doel om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik. De actie loopt van aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van 6 maart 2019 tot en met 14 april 2019.

Waarom doet Wassenaar mee?
Wassenaar streeft naar een vitaal leven van -9 maanden tot 100+ jaar. Hierbij hoort bewust alcohol gedrag. Veel mensen vinden het onbewust vanzelfsprekend om één of meer glazen alcohol per dag te drinken. Uit cijfers van de GGD blijkt dat het percentage overmatige drinkers in Wassenaar al jarenlang hoger is dan het landelijke gemiddelde. Een overmatige drinker bent u als u als man meer dan 14 glazen per week drinkt, en als vrouw meer dan 7 glazen per week. De GGD lichtte deze en andere cijfers toe tijdens de commissie Sociaal Domein. Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Het is belangrijk dat jong en oud beseffen dat alcohol schadelijk is voor jezelf maar ook voor anderen. Een maand echt niet drinken kan je gewoonte doorbreken.”

De voordelen van minder alcohol
Meer dan de helft van de deelnemers aan de actie zegt dat ze beter slapen. Ook voelen ze zich lichamelijk en mentaal fitter. Verder blijkt uit onderzoek dat maar liefst 70% van de deelnemers een half jaar na de actie nog steeds 30% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas.

Doet u mee?
Op www.IkPas.nl/Wassenaar kunt aangeven dat u mee doet. Verder zet u uw deelname extra kracht bij door een IkPas polsbandje dragen. Het polsbandje kunt u ophalen bij de receptie van het gemeentekantoor.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief