zondag 28 november 2021

E Events

Structuurvisie 2025 strookt niet met verkeersstrategie

Wassenaar - In de lente van 2017 is de Structuurvisie 2025 gepresenteerd door de gemeente Wassenaar; een ambitieus beleidsplan waar de gemeente Wassenaar omschrijft in 2025 als groene oase, landgoed aan zee, met bio-diversiteit en waar problematiek rond verkeer onder controle is gebracht. Het presenteert kernwaarden gerelateerd aan veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Het is duidelijk dat deze structuurvisie tot op heden door de gemeente nog niet goed is vertaald naar een verkeersstrategie terwijl die dringend nodig is om de gewenste visie te realiseren.

De werkgroep Keer Verkeer heeft Veilig Verkeer Nederland ingeschakeld over de nijpende situatie met sluipverkeer vooral ook op het tracee van de Jagerslaan, er zijn bijvoorbeeld meldingen gemaakt op participatiepunt.vvn.nl en er is een email adres opengesteld. De VVN adviseert ook nadrukkelijk de Jagerslaan zelf af te waarderen naar een erftoegangsweg, hetgeen ook inzet is van de werkgroep Keer Verkeer. Steunbetuigingen zijn van vele bewoners uit diverse buurtverenigingen binnen gekomen gedurende de onderzoeksactiviteiten van de werkgroep. Ook veel persoonlijke ervaringen zijn gedeeld door bewoners over hoe de gemeente hun klachten met betrekking tot (on)veilige verkeerssituaties in hun buurt behandelt. In alle gevallen heeft dat niet geleid tot tevredenheid van de bewoners. Het is nu ook het juiste moment voor de gemeente en buurtverenigingen om met elkaar verbinding te zoeken! Met de afsluiting van de Storm kan men zien dat gedrag van de sluipverkeer automobilist te beïnvloeden is.

De werkgroep wil in gesprek treden met de gemeente en collega buurtverenigingen, laten we gezamenlijk een vuist maken en met de gemeente samen werken om sluipverkeer te weren waardoor Wassenaarders zich weer herkennen in Wassenaar als oase en landgoed aan zee. De ingelaste speciale bijeenkomst die de Stichting Vrienden van Wassenaar heeft georganiseerd voor 13 maart a.s. is een uitstekende gelegenheid om deze vuist te presenteren. Van de wethouder horen we graag op welke wijze zij de kernwaarden van de gemeente op effectieve wijze toe gaat passen om sluipverkeer te weren. Laat het bestuur niet hopen op beterschap vanuit de regio, maar treed op vanuit het belang van de Wassenaarder: sluipverkeer weren, het Valkenburg dossier, de Rijnland route, en ook sterke inspraak hebben bij initiatieven die te maken hebben met Light Rail verbindingen naar de Bollenstreek en met de ondertunneling van de Rijksstraatweg.

Meld u aan voor uw steunbetuiging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan wordt u op de hoogte gehouden van het vervolg.