zaterdag 19 juni 2021

N Nieuws

Heldenontvangst voor Mark Slats!

Wassenaar - Mark Slats is een zeeheld, avonturier, ondernemer, een fanatiek sporter en inspirator voor velen en zeilde solo de wereld rond. Hij is tweede geworden in de Golden Globe Race.

De sportman is in Scheveningen feestelijk onthaald door minister Bruno Bruins, Wethouder Inge Zweerts de Jong, zijn trotse moeder, familie, diverse boten en honderden fans. 1 juli 2018 startte Mark in de Golden Globe Race 2018 met zijn boot Ohpen Maverick vanuit Les Sables-d’Olonne in Frankrijk om non-stop, de wereld rond te zeilen. Het is 50 jaar na de legendarische Sunday Times Golden Globe race. De Golden Globe Race 2018 is enorm uitdagend omdat de deelnemers slechts instrumenten mogen gebruiken zoals die in 1968 voor handen waren. Het gebruik van moderne elektronica, zoals bijvoorbeeld autopilot en GPS, zijn niet toegestaan. Mark voer in de eerste Rustler 36 ooit gebouwd.

Er is een boek geschreven en Mark roept op om te doneren voor Sailing4Cancer. Het streven is minsten 50.000 euro op te halen voor onderzoek naar goedkopere medicatie tegen de ziekte kanker. https://actie.avlfoundation.nl/sailing4cancer