zondag 28 november 2021

R Rubrieken

Werkgroep Keer Verkeer Wassenaar

Wassenaar - De Werkgroep Keer Verkeer Wassenaar ontmoet buurtbewoners in een druk bezochte speciale bijeenkomst op de Haegsche Golf op 13 februari jongstleden. De werkgroep wil dat het al maar toenemende sluipverkeer door Wassenaar over het tracee Groot Haesebroekseweg, Jagerslaan en Storm een halt wordt toegeroepen. Het initiatief voor de werkgroep is genomen door de buurtverenigingen van de Jagerslaan.

Deelnemers op deze avond waren niet alleen bewoners van de Jagerslaan zelf, maar ook van de Storm, Groot Haesebroekseweg, het Eiland, de Spelderslaan en Van Zuylen van Nijeveltlaan. Alle aanwezigen maken zich zorgen om het toegenomen sluipverkeer door Wassenaar, om de onveiligheid en om de luchtvervuiling door CO2 uitstoot en fijnstof. De deelnemers vinden dat Wassenaar het afvoerputje van de regio is en dat het Jagerslaan tracee het afvoerputje van Wassenaar is. De gemeente moet ingrijpen, het kan zo niet langer. Dat is het geluid dat door iedereen wordt gedeeld en wordt uitgesproken.

Aktiviteiten door de werkgroep Keer Verkeer Wassenaar.
De werkgroep Keer verkeer Wassenaar heeft in zijn analyse van de verkeersproblematiek de nadruk gelegd op het boven water halen van feiten door niet alleen met direct belanghebbenden te spreken, maar ook met de gemeente, de politie, (bewoners van) andere buurtverenigingen, stichting Vrienden van Wassenaar. Ook door zelf auto’s te gaan tellen op het tracee Jagerslaan, - voor de afsluiting van de Storm in November en December 2018 en op gewone werkdagen -, een participatiepunt op te stellen en snelheid te meten met uitgeleende laserguns door en via Veilig Verkeer Nederland. Deze analyse heeft de urgentie van de situatie inzichtelijk gemaakt: sluipverkeer moet niet efficiënt door Wassenaar worden geloodst maar moet stoppen! Deze conclusie wordt ondersteund door alle deelnemende partijen. Aan VVN is gevraagd een expertrapport op te stellen over het tracee Jagerslaan Noord en Zuid aangezien de Jagerslaan volstrekt niet voldoet aan de verkeersveiligheidseisen voor een weg die zo druk bereden wordt en daarvoor nooit bedoeld is.

De werkgroep wil in gesprek treden met de gemeente en collega buurtverenigingen. Problematiek van sluipverkeer staat bij de buurtverenigingen al jaren als prioriteit nummer 1 op de agenda, laten we gezamenlijk een vuist maken en met de gemeente samen werken om sluipverkeer te weren waardoor Wassenaarders zich weer herkennen in Wassenaar als oase en landgoed aan zee.

Meld u aan voor uw steunbetuiging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan wordt u op de hoogte gehouden van het vervolg.