woensdag 23 juni 2021

A Algemeen

Aan het woord…vrijwilliger Carolien van Beek

Wassenaar - Al vanaf 2012 werk ik met veel plezier als vrijwilliger bij locatie Duinstede van zorginstelling Florence. Ik ondersteun het vaste personeel bij activiteiten voor bewoners zoals de film- of soosmiddag, optredens, bingo enz. Ook verzorg ik bloemen en ik help bij de beautydagen. En.. ik bak eens per maand met collega vrijwilliger Hilde pannenkoeken. Het vaste personeel ziet en behandelt mij als een echte collega, wat ik heel erg waardeer. Ik kwam hier terecht omdat ik – na een periode van ziekte – wilde re-integreren. Aangezien ik in het verleden al met veel plezier in de kapsalon van Duinstede had gewerkt, was de keuze snel gemaakt. In de regel ben ik 2 of 3 dagen per week in Duinstede. Afhankelijk van de activiteit, kan dit dan een of 2 dagdelen zijn. Dit is goed te combineren met thuis.

Ik haal veel voldoening uit de samenwerking met de vaste medewerkers. Ik voel me echt een van hen, er is goede communicatie en ik krijg regelmatig complimenten. Maar zeker ook de omgang en de waardering van de bewoners geven me een goed gevoel. Je leert ze steeds beter kennen, je voelt je echt nuttig want je voegt daadwerkelijk iets toe aan hun welzijn en het is heerlijk om te zien hoe ze genieten van de extra aandacht die ze krijgen. Wat mij betreft zijn de activiteiten van mijn vrijwilligerswerk altijd een klein feestje. Voor de bewoner(s) en voor ons!

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl I Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 070-5113133
Van Heeckerenstraat 2 Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 – 12.00 uur op ons kantoor of vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Wassenaar.