zondag 11 april 2021

R Rubrieken

Dinka School Arusha, Tanzania

Wassenaar - In 2013 heb ik een mooie fietstocht naar Santiago de Compostela gemaakt en daarmee geld opgehaald voor het Dinkaschool project van plaatsgenote Kimberly Zandvliet in Arusha, Tanzania. Het resultaat: het toegangshek voor de school (foto 1)! De initiatiefnemers voor dit project zitten niet stil en nu staat er inmiddels een bijzonder mooie school voor kinderen uit de omgeving (foto 2). Ze doen er van alles om de kinderen een zo breed mogelijke scholing te geven en leren ze naast rekenen en taal onder andere ook hoe ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien (foto 3).

Vorig jaar heb ik besloten met mijn zoons Bastiaan (maakt/beheert de website), Maarten en Boudewijn begin maart voor twee en een halve week naar Tanzania te gaan waar we niet alleen een safari gaan doen maar ook dit project gaan bezoeken. Nog steeds draaien ze, naast deels betalende leerlingen, volledig op donaties. Mijn vraag/verzoek aan de lezers is dan ook de volgende: er is dringend behoefte aan potloden, puntenslijpers en linialen. Daarvoor is ongeveer 225,00 euro nodig...Wat zou het fijn zijn als dat bedrag er zou komen. Iedere euro is er een en net zo welkom! Voor 1,05 euro heeft een kind een liniaal, puntenslijper en twee potloden! Mocht u besluiten om wat te doneren dan kan dat gestort worden op rekening NL13ABNA0510254179 tnv K.C.E. de Vries onder vermelding van Dinka. Eea is ook terug te lezen via de link www.gofundme.com/stichting-dinka-kids.

De sluitingsdatum zet ik op 1 maart maar mocht er op een latere datum nog geld binnenkomen dan komt dat uiteraard ook goed terecht! Mocht u nog vragen hebben dan ben ik natuurlijk bereid die te beantwoorden, laat dat dan weten via de redactie van Wassenaarders.nl. Ik wil iedereen op voorhand bedanken voor de gulle giften. Na de reis laat ik weten wat er is binnengekomen en zal ik een verslagje schrijven en foto’s laten zien van de overhandiging van de spullen.

Karen de Vries