maandag 21 juni 2021

K Kunst & cultuur

Kunst die raakt in Galerie in de Molen

Wassenaar - De Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit om te komen genieten va de nieuwe expositie: ‘The Beauty of Realism’. De feestelijke opening in Galerie in de Molen is op zaterdag 16 februari om 16.00 uur. Ook daarna bent u zeer welkom – loop gerust binnen en haal uw hart op!

De drie exposanten, Tanja Rehm, Rita Craeynest en Eddy Greenwood zijn sterke vertegenwoordigers van het realisme in de kunst. Realisme vereist een hoge mate van vakmanschap en dat spreekt uit de tentoongestelde werken. Tegelijkertijd weten deze kunstenaars de kijker met schoonheid te raken.

Tanja Rehm-Mignot is fijnschilder met een buitengewoon oog voor detail en een voorliefde voor solitaire stillevens in een donkere setting. Zij werkt het liefst met olieverf op paneel, volgens de klassieke technieken. Chinees porselein en antiek glaswerk zijn een belangrijke inspiratie. Haar verfijnde techniek en gevoel voor perspectief komen in haar schilderijen goed tot hun recht. Tanja Rehm maakt in opdracht ook persoonlijke stillevens van geliefde objecten.

In het leven en werk van beeldhouwer Rita Craeynest (1945) staan kinderen centraal. Zij zijn omwille van hun pure, aanstekelijke onbevangenheid haar grootste inspiratiebron. Rita’s geesteskinderen zijn levensgroot en levenecht. Modelleren in klei is haar grootste passie en de hergeboorte van haar beelden in brons is telkens weer een boeiende bekroning. Rita heeft naast haar thuisatelier in Sint-Denijs (Zwevegem, B) haar ‘Ateljeetje aan ’t Zeetje’ te Wenduine (De Haan, B) waar ze vooral in de zomer werkt en exposeert.

Eddy Greenwood maakt realistische portretten in de sfeer van oude meesters. Geboren in Engeland (1956), studeerde hij graphic design en kunstgeschiedenis in Canterbury. Naast zijn atelier in Leiden werkt hij in The Florence Academy of Art, een onafhankelijk atelier voor fijne schilderkunst, waar hij zich toelegt op de theorie en het uitvoeren van de ‘sight-size methode’: het schilderen van leven. Eddy maakt portretten in olieverf of houtskool, ook in opdracht.

Kom naar de opening!
De Beauty of Realism-expositie wordt muzikaal opgeluisterd door Ingeborg Cneut (viool) en Erwin Kandou (gitaar). Na het officiële gedeelte geven de kunstenaars geven u graag een toelichting op hun werk. Ook op zondag 17 maart zijn zij in de galerie om uw vragen te beantwoorden.
De expositie is gratis toegankelijk van 16 februari t/m 17 maart 2019, op donderdag t/m zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Www.kunstgroepwassenaar.nl