vrijdag 10 juli 2020

A Algemeen

Staat de deur voor het behoud van Bronovo nog op een kier? (Deel 1)

Wassenaar - Trébol in gesprek met journalist Bart Bakker, die een online petitie opzette voor het behoud van drie ziekenhuizen binnen de HMC . Deze petitie werd ondertekend door 30.000 mensen. Bovendien heeft Bart met zowel minister Bruno Bruins als de raad van bestuur van het HMC contact over de plannen van het HMC.

Op 24 januari 2019 nam de raad van bestuur van de ziekenhuis groep HMC het principe besluit om het aantal locaties van drie terug te brengen naar twee ziekenhuizen. Ziekenhuis Westeinde zou de hoofdvestiging moeten worden en ziekenhuis Anthoniushove zou een aantal functies van ziekenhuis Bronovo moeten overnemen. Ziekenhuis Bronovo zou dan uiterlijk in 2024 gesloten moeten worden. Maar hoe zeker is dit allemaal ? Staan de feiten wel zo vast als nu wordt voorgesteld? De wijze, waarop de raad van bestuur van het HMC communiceert is op zijn zachtst gezegd bijzonder. Eerst een besluit nemen en dan met de belanghebbenden gaan praten lijkt de omgekeerde wereld. Zeker nu blijkt, dat de raad van bestuur voldoende draagvlak moet vinden om Bronovo te kunnen sluiten. Op dit moment lijkt dat draagvlak er niet te zijn.

Zo bleek ook afgelopen woensdag toen er een voorlichting plaats voor bewoners van de omliggende wijken en gemeenten, die tot het verzorgingsgebied van Bronovo behoren. De voorzitter van de raad van bestuur vertelde opnieuw de overwegingen om Bronovo te sluiten , maar de aanwezigen van de bijeenkomst waren allerminst overtuigd. Zij waren boos en teleurgesteld. Ook de gemeenteraad van Den Haag heeft zich vooralsnog uitgesproken tegen sluiting van Bronovo. Trébol sprak over dit alles met Bart Bakker, eindredacteur van het dagblad 070 en van het Voorburgs Dagblad.

Bijna 30.000 mensen steunden binnen korte tijd een online petitie, die hij opzette. Bovendien stuurden nog eens 1200 verontruste personen hem een email. Bart denkt, dat de deur voor Bronovo nog op een kier staat.

Deel 2 van "STAAT DE DEUR VOOR HET BEHOUD VAN BRONOVO NOG OP EEN KIER ? " zal één dezer dagen gepubliceerd worden.
Dit bevat een interview met wethouder Inge Zweerts de Jong over de acties, die de gemeente Wassenaar heeft ondernomen en nog zal gaan ondernemen ten behoeve van het waarborgen van goede medische zorg in Wassenaar.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief