dinsdag 30 november 2021

P Politiek

VVD: Geen Bronovo? Wel goede zorg!

Wassenaar - Grotere rol voor HMC Gezondheidscentrum Wassenaar. De aangekondigde sluiting van Bronovo heeft ook in Wassenaar de nodige commotie veroorzaakt. Veel Wassenaarders zijn vertrouwd met het “Koninklijke” ziekenhuis in Benoordenhout en hebben vragen. Hoe is onze zorg gegarandeerd? Waar kan ik straks terecht? Wat gebeurt er met de eerste hulp, de ambulancediensten en het Gezondheidscentrum? Terechte vragen die ons allemaal aangaan. De VVD-fractie in de Gemeenteraad zocht naar de antwoorden.

Want met het stellen van vragen alléén los je niets op. Daarom is de VVD blij dat de verantwoordelijk wethouder Zweerts de Jong al weken met het bestuur van het HMC in overleg is om de zorg voor Wassenaarders zeker te stellen.

Het staat vast dat Bronovo sluit en dat de zorgtaken tussen het Westeinde en het Anthoniushove ziekenhuis beter wordt verdeeld. Aanrijdtijden van ambulances zijn gegarandeerd en het HMC Gezondheidscentrum Wassenaar blijft open. Sterker nog: zorg wordt steeds dichter bij de patiënt geleverd. Medisch specialisten schuiven tijdens spreekuren aan bij huisartspraktijken om grote drukte in het ziekenhuis te voorkomen. Sluiting van ons Gezondheidscentrum is dan ook nooit ter sprake geweest. Het is geen dependance van Bronovo, maar een volwaardige locatie van het HMC.

De zorg-specialisten in de VVD fractie houden de ontwikkelingen bij het HMC nauwlettend in de gaten om de zorg voor Wassenaarders te garanderen. Ze hebben direct contact met bestuurders van het HMC, goed overleg met stakeholders in de regio én vruchtbare samenwerking in de Wassenaarse coalitie.

Op woensdag 30 januari organiseert het HMC een informatieavond voor iedereen die vragen heeft over de komende veranderingen. Aanmelden kan op www.haaglandenmc.nl/toekomst-bronovo.