dinsdag 28 september 2021

A Algemeen

Naam voor toekomstige scoutingvereniging bekend gemaakt

Wassenaar - Scouting Willibrord Wassenaar en Scouting Van Wassenaer Van Obdam zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor een fusie. De twee scoutingverenigingen willen samengaan om zo de kinderen van Wassenaar een toekomstbestendige scoutingvereniging te kunnen bieden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag, heeft fusievoorzitter Pauline Rijskamp de naam en het logo van de toekomstige vereniging bekend gemaakt. De nieuwe vereniging gaat ‘Scouting De Paauw’ heten.

Samen met wethouder Inge Zweerts de Jong, wethouder Caroline Klaver en een aantal raad- en fractieleden zagen zo’n 100 mensen hoe de nieuwe naam onthuld werd. De naam is gekozen door leden van de beide scoutingverenigingen. De naam verwijst naar de locatie van de toekomstige gefuseerde scoutingvereniging. Beide verenigingen willen samengaan op het terrein van de huidige Scouting Van Wassenaer Van Obdam. Deze vereniging ligt nu direct aan Park De Paauw.

Hulp nodig van de gemeente
Het terrein van Scouting Van Wassenaer Van Obdam is groot genoeg voor beide verenigingen maar dan moeten er wel aanpassingen gedaan worden. Er moet een aantal groepsruimten bijkomen en er is nog een goede ruimte nodig voor opslag. Om dit te realiseren is de (financiële) hulp van de gemeente nodig. Het huidige gebouw is een Rijksmonument, de muur om het terrein heen is monumentaal en het terrein zelf is natuurgebied. Helaas zijn hierdoor alle gewenste aanpassingen niet toegestaan volgens de huidige regels. Hier is een uitzondering op te maken waar het college van burgemeester en wethouders een akkoord op moet geven. De beide scoutingverenigingen zijn ervan overtuigd dat het college scouting een warm hart toedraagt en dat ze straks akkoord geven op het uitbreidingsplan.

Samen met de gemeente moet nu een volgende stap genomen worden zodat de aanpassingen gerealiseerd kunnen worden en de fusie afgerond wordt. Dan kunnen in de toekomst veel kinderen in Wassenaar elke week leuke en leerzame scoutingactiviteiten blijven beleven!