maandag 10 mei 2021

A Algemeen

Interview met wethouder Klaver over chaotische verkeerssituatie deze week

Wassenaar - Wassenaar was deze week in de ban van een chaotische verkeerssituatie. Door de afsluiting van de Storm van 's Gravensandeweg stond het verkeer in Wassenaar muurvast.

Om vanuit Wassenaar-noord naar de A44 te komen kostte dat, zeker in de spits, al snel tussen de 30 en 50 minuten. Ouders, die vanuit Wassenaar- noord hun kinderen met de auto naar school wilden brengen in het dorp deden daar soms wel 50 minuten over. Auto's reden over de promenade in de Langstraat heen en weer, in de Johan de Wittstraat werd twee kanten op gereden en woonwijken werden belaagd door automobilisten. Er ontstonden gevaarlijke situaties voor fietsers op rotondes en hulpdiensten konden er niet meer door.

Hoe kon dat allemaal zo ver komen en wat gaat de gemeente hieraan doen? Deze vragen en meer legden wij van Trébol donderdag, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie, voor aan de wethouder van verkeer Caroline Klaver.

Wij hopen de volgende week een vervolg te kunnen geven op dit gesprek met beeldopnames van de maatregelen, die de gemeente heeft getroffen om de verkeerssituatie in goede banen te leiden.

De afsluiting van de Storm is gepland tot juni 2019.