donderdag 02 december 2021

A Algemeen

Theatermaker Lucia Senf-Danckaarts overleden

Wassenaar - Op dinsdag 8 januari j.l. is in haar woning te Wassenaar theatermaker Lucia Senf-Danckaarts op bijna 70-jarige leeftijd overleden. Lucia begon als 5 jarige bij het Sprookjesgezelschap van de Dames van Kuyk, in die tijd een begrip in het Haags amateurtheaterleven. Zij vertolkte vele hoofdrollen in Het Gebouw voor Kunsten en Wetenschap en in de theaterzaal van het Kurhaus.

In 1969 richtte Lucia haar eigen gezelschap op : Kindermusicalgroep Fantasia.

Voor haar enorme inzet in 31 jaar werd Lucia op 15 maart 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Alle musicals werden in eigen beheer geschreven o.a. door Ton van Rijn en Loek Moor. De muziek, het decor en de duizenden kostuums kwamen uit het atelier van Fantasia. Lucia’s theatergroep ontving geen subsidie en kon dankzij enthousiaste sponsors en grote zaalbezettingen in de PWA-zaal van het World Forum op eigen benen staan. Duizenden kinderen en hun ouders bezochten de kleurrijke voorstellingen van Fantasia.

Honderden kinderen en jongeren in de leeftijdsgroep van 5 tot 18 jaar waren jarenlang lid van haar gezelschap. Meerderen gingen door in het vak en boeken daar nu succes mee.

Naast Fantasia produceerde en regisseerde Lucia twee opera’s in het AC-Theater.

De laatste jaren concentreerde sopraan Lucia zich op het geven van kleine concerten. Zang was haar lust en haar leven.

Drie geleden werd bij haar borstkanker ontdekt. Na een zware chemotherapie dacht zij na een jaar te zijn genezen. Helaas brak de kanker weer door in april vorig jaar. Optimistisch zoals zij altijd was, onderging zij 4 soorten chemo-behandelingen, totdat bleek dat niets hielp. Lucia is thuis in het bijzijn van haar echtgenoot Frans en kinderen Nicolette en Wouter op dinsdagmiddag 8 januari in alle rust overleden.

Haar afscheid vindt plaats op maandag 14 januari in Theater Warenar. Tussen 19.30 en 22.00 uur wordt in een theatrale vorm afscheid van haar genomen.

Namens de redactie wensen wij de familie heel veel sterkte met dit verlies.