woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

Kunstgroep Wassenaar bijt de spits weer af

Wassenaar - Met veel plezier nodigt Kunstgroep Wassenaar u uit voor de opening van de eerste tentoonstelling van dit jaar met werk van Peter Manders en Alfred Beekenkamp op zaterdag 12 januari a.s. om 16.00 uur in Galerie in de Molen. De tentoonstelling zal worden ingeleid door Hanny Faber- Meindersma .
Geniet van een opwekkende variëteit aan tekeningen, schilder- en beeldhouwwerk. Mocht het u niet lukken om de feestelijke opening bij te wonen, kom dan in de weken daarna eens kijken , de tentoonstelling loopt tot 10 februari.

Peter Manders, lid van de Kunstgroep Wassenaar, zoekt als kunstenaar en grafisch ontwerper altijd naar het spanningsveld tussen abstractie en figuratief, het platte vlak en het suggereren van ruimte. Hij toont zijn schilderijen met daarop prominent afgebeeld in kringloopwinkels opgedoken figuurtjes. Iconen zijn voor hem, naast bekende voetballers en computersymbolen, alle beeldvormen met een benadrukte betekenis. Hij speelt een spel met kunstbloemen, kabouters, kitsch en kunststijlen in grote kleurrijke schilderijen.
" Het gaat mij vooral om in beelden de dramatiek van het zijn vast te kunnen leggen", aldus Peter over zijn nieuwe werk. Werkzaam geweest als grafisch ontwerper, met vormstudies , projecten waaronder kleurentheorie en kleur in de architectuur , is hij vanaf 1990 beeldend kunstenaar.

Alfred Beekenkamp (1958) is sinds 1989 werkzaam als kunstenaar en maakt vrije werken en werken in opdracht. Kenmerkend voor zijn bronzen werk is de gevoelswereld die hij tot uiting brengt. In het moment van de beweging maakt hij emotie en gevoel zichtbaar.
In zijn vrije werk is het thema ‘Parasiteren en voortplanten op bestaande fundamenten. Tegen de natuurwetten in ontstaat uit onverwachte materie een overwoekerende levensvorm.’
Alfred heeft zijn opleidingen gevolgd aan de kunstacademie te Den Haag en Gent. Later was hij gedurende enkele jaren verbonden aan de Vrije Academie te Den Haag. Zijn werken bestaan uit ruimtelijke installaties, beelden en objecten.

U bent van harte welkom!
De expositie wordt op zaterdag 12 januari om 16.00 uur geopend door Hanny Faber – Meindersma, onder andere rondleidster van het Mauritshuis.
De kunstenaars zijn natuurlijk aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en werkprocessen. Ook op zondag 13 januari zijn ze in de galerie om uw vragen te beantwoorden.

De expositie is gratis toegankelijk van 12 januari t/m 10 februari 2019 , van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur.
Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar
www.kunstgroepwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief