zaterdag 31 oktober 2020

S Sport

Dikke winst voor Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

Wassenaar - Gemini Kangeroes Mix 2 – WVV Mix 2. Uitslag 0-4. Vrijdag 23 november jl. speelde het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen Gemini Kangeroes 2 uit en in Voorschoten. Op eigen kracht wist WVV Mix 2 alle punten mee naar huis te nemen. Dat de Mix 2 dat volledig op eigen kracht deed dwingt bewondering af. Vooral als je weet dat Ana Gonzáles geblesseerd is aan haar duim. Elke volleyballer weet dat dit een vervelende blessure is. Maar Ana speelde gewoon en sloeg zich er voorbeeldig doorheen. Aanvoerder Jan Rijskamp gaf haar alle vertrouwen door haar in set 4 als set-upper te laten fungeren. En ......het ging prima.

Al in de eerste set zag het er rooskleurig uit. In no-time stond er 7-1 op het scorebord. Doordat Jeanne Taal de aanvallers met mooie set-ups wist te bedienen stoomde WVV met dito smashes door naar 13-25.
Maar dan set 2. Gemini kwam beter uit de startblokken. Met tussenstanden van 12-14 en 16-16 bleven de teams dicht bij elkaar. Tegen het einde van de set werd het verdraaide spannend. En juist dat is een kolfje naar de hand van WVV-er Jan Willem van Reeuwijk. Hij is het die dan volop geniet en op zijn best is als het zo spannend wordt. Twee cruciale blokkeringen van Robert brachten WVV aan de winnende hand met 19-21. Alhoewel... plots toch weer 24-23 voor Gemini. Ja en dan staan de dekselse WVV-ers toch weer op. Alsnog winst met 25-27.
In de derde set waren het de WVV-ers die toch weer de dienst uitmaakten. Zij liepen al snel uit naar 9-17. Uiteindelijk wist Gemini de schade nog te beperken tot 21-25. Maar wel setwinst voor WVV. Onderling jutten de WVV spelers/sters zich op om dan ook set 4 binnen te halen. En dat lukte. Zoals gezegd met Ana als set-upper. Maar ook de verdediging van Gliselle Dimaiwat en Elly van Weerlee alsmede de smashes van Robert en Jan-Willem mochten er zijn. Knappe setwinst met 13-25! Al met al dus een prachtige 0-4 winst voor de WVV-ers.
Hiermee staat het Mix 2 team wel tweede achter Gemini, maar die heeft al twee wedstrijden meer gespeeld. Mix 2 is op weg naar de top. Wordt vervolgd.

A.s. vrijdag speelt WVV Mix 1 tegen Aspasia Mix 1 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.