woensdag 30 september 2020

S Sport

De Wassenaarse Volleybal Vereniging en de competitie

Wassenaar - Ja ook bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging is de competitie weer begonnen. Twee WVV teams traden afgelopen vrijdag in het strijdperk. WVV Mix 2, de kampioen van het vorig seizoen, speelde tegen Merenwijk 4. En hoe. Een hecht team speelde alsof ze wederom kampioen konden worden. En in deze vorm maken zij daar zeker aanspraak op. Merenwijk werd direct onder druk gezet met gedegen volleybal. In de eerste set was bij 17-9 de set eigenlijk al gewonnen. De teugels werden even gevierd en zo werd het nog 25-16.

In set 2 hetzelfde beeld. Hoewel Merenwijk nu met vier mannen, een nieuwe regel bij mixteams, aantrad maakte dat niets uit voor WVV. Uitblinker Jan Willem scoorde de ene na de andere bal met gerichte smashes. Na 22-9 was ook deze set met 25-15 binnen.
In set 3 toonde WVV zijn klasse met uitstekende servicebeurten en met 25-8 was de winst in deze wedstrijd een feit. Set 4 was een formaliteit en eindigde in 25-16. Een zeer verdiende 4-0 overwinning voor WVV Mix 2. Proficiat.

De tweede wedstrijd was tussen het WVV Herenteam en Volley2B uit Bergschenhoek. Na 6 weken van intensieve voorbereiding stond het WVV team klaar om de kampioen van vorig jaar te ontvangen. Set 1 ging aanvankelijk gelijk op. WVV wist punten te sprokkelen middels enkele gerichte services en bleef goed bij tot 12-14. Hierna gaf Volley2B gas en moest WVV met 16-25 het hoofd buigen. Aanvoerder Erik bracht nieuweling Alex in het veld met de opdracht de smashkracht van Volley2B te beteugelen. Dit had een goed effect. Middels gerichte services van Kilian en Frank en de goede blokkades van Alex liep WVV uit tot 12-9. WVV ging vol door en "poetste" Volley2B van het veld met 25-16. Het eerste wedstrijdpunt van het seizoen was een feit! In set 3 ging het eerst gelijk op waarna aan WVV zijde het spel rommelig werd: 13-25. Set 4 gaf hetzelfde beeld. WVV kon geen druk meer zetten en gaf de punten weg: 12-25. De WVV heren hebben laten zien goed mee te kunnen in deze klasse door een set af te snoepen van de koploper. Een mooi startresultaat voor het seizoen en een opmaat voor meer.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Info bij secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief