donderdag 11 augustus 2022

K Kunst & cultuur

Ontmoeting met Martin Luther King in Theater Warenar

Wassenaar - “The Mountaintop” Zaterdag 13 Oktober 20:15u. Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken – breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.
Met Dennis Rudge als Martin Luther King en Joy Wielkens als Camae.

Tickets zijn € 17,50 en verkrijgbaar via www.warenar.nl of aan de theaterkassa (ma & woe van 10.00u tot 14.00u)
Telefonisch bereikbaar tijdens de kassatijden 070-5118382 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.