zondag 24 januari 2021

K Kunst & cultuur

Jazz en blues revival in Warenar

Wassenaar - De derde editie van de All American Evening was gedurende een lange zaterdagavond in theater Warenar voor de muziekliefhebbers een feest van de herkenning. Het was een avond vol jazz zoals die populair werd in de jaren vijftig en met veel blues die deed denken aan de “witte blues” van de jaren zestig.

Het Trio Jong Talent nam bezit van de foyer en verraste aangenaam met mainstream jazz en hard bop. In de kleine zaal beten de ervaren musici van het Rob van Kreeveld Trio het spits af met bebop. Later op de avond werd het trio uitgebreid met drie saxofonisten, onder wie Simon Rigter.

In de grote zaal waren het de zeven jonge musici van de Dave Warmerdam Band die klassiekers als I put a spell on you en Sweet little angle vertolkten. Het was een contrast met de Dynamite Blues Band die met een minimale bezetting van twee gitaren, drums en een zanger met mondharmonica vooral up tempo nummers speelde.

Het lijkt vreemd om uitgerekend een bigband te laten optreden in een kleine zaal, maar vibrafonist Frits Landesbergen had er met zijn West Coast Bigband geen probleem mee. Het volume werd aangepast door wat Rob noemde “lekker akoestisch” te spelen. Onze plaatsgenoot zag het vooral als een geslaagde generale, voordat hij op 1 en 2 oktober in Rotterdam live opnames gaat maken voor een cd. Ze spelen dan de muziek van de Amerikaanse Terry Gibbs and The Dreamband.