dinsdag 30 november 2021

S Sport

De 15 zoekt vrijwilligers

Wassenaar - Zondag 14 oktober is Wassenaar voor de 6de maal gastheer van het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland. Zo'n 800 lopers rennen vanaf Blauw Zwart 15 kilometer door Wassenaar.

Langs het parcours worden tussen half drie en half vijf tal van zijwegen afgezet en begeleiden vrijwilligers het verkeer. Dit is een leuke taak omdat er constant enthousiaste lopers passeren en ook supporter vaak bij de kruispunten verzamelen. "De 15" probeert iedereen een plek in de buurt van hun huisadres te geven.

Hélène Jonker is coördinator van de verkeersbegeleiders. "We hebben totaal op 100 kruispunten mensen staan. Gelukkig vinden veel mensen het leuk om dit ieder jaar te doen. Sommigen helpen zelfs al voor de 6de keer. Dat komt natuurlijk ook door de gezellige afterparty, waar lopers en vrijwilligers samen nagenieten." verteld ze. "Maar er vallen altijd mensen af of agenda's passen niet. We zoeken dus jaarlijks 20 tot 30 nieuwe mensen om alles weer rond te breien."

Na de laatste loper wordt het parcours vrijgegeven en fietst iedereen achter de bezemwagen naar Blauw Zwart. Daar krijgen ze consumptie munten en kunnen ze, net als de lopers, op de foto. Het bedrukte poloshirt dat iedere vrijwilliger meekrijgt is een echt Wassenaars collectors item. Het houdt voor velen de herinnering aan een mooie middag levend.

Meld je dus aan op www.de15vanwassenaar.nl