dinsdag 26 januari 2021

K Kunst & cultuur

‘Aloha in a Dutch mill’ Wereldberoemde fotograaf Patricia Steur exposeert in Wassenaar

Wassenaar - Met trots nodigt de Kunstgroep Wassenaar u uit voor de opening van een tentoonstelling van topfotografe Patricia Steur op zaterdag 22 september a.s. om 16.00 uur in Galerie in de Molen. Kunt u niet naar de feestelijke opening komen? Loopt u dan in de weken daarna beslist even binnen om de spectaculaire foto’s te bewonderen. ‘Aloha in a Dutch mill’ toont spannende, intrigerende beelden van tribale tatoeages op Hawaï.

Van rock and roll tot royalty
De Nederlandse Patricia Steur (1949) is al sinds 1980 internationaal succesvol. In de loopbaan van deze fotograaf speelt rock and roll een belangrijke rol. Patricia fotografeerde beroemdheden, van popsterren tot royals, voor internationale bladen en heeft daarnaast tal van CD-covers op haar naam staan. Ook publiceerde zij prachtige fotoboeken.

Gefascineerd door tattoos
Patricia’s grootste passie is echter het fotograferen van tribale tatoeages van de inheemse bevolking in verre landen. Daarvoor reist zij de hele wereld over. In haar schitterende fotoboek ‘Dedicated by Blood’ toonde zij al de renaissance van dergelijke tatoeages in Nieuw-Zeeland. Nu heeft zij in vastgelegd hoe de tattoo-traditie op Hawaï in ere wordt hersteld. Ze heeft de creaties van de befaamde Hawaïaanse tattookunstenaar Keone Nunes gefotografeerd. “In zwart wit, want dat zal altijd een belangrijk deel van mijn werk blijven,” zegt Patricia. “Dat moet je zien! Ik heb in de loop der jaren veel geëxposeerd, onder meer op de LA Art Fair (Los Angeles), de Bridge Art Fair (New York) en Art Chicago. Maar ik blijf wél Nederlandse: ik vind het een eer om de tribale kunst uit Hawaï in de Wassenaarse molen te kunnen tonen.”

Henk Schiffmacher spreek
De expositie ‘Aloha in a Dutch mill’ wordt op zaterdag 22 september om 16.00 uur geopend door Henk Schiffmacher, meestertatoeërder en verhalenverteller. Natuurlijk is Patricia zelf ook aanwezig om een toelichting te geven op haar werk. ‘Aloha in a Dutch mill’ is gratis toegankelijk van 22 september tot en met 21 oktober 2018 van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Www.kunstgroepwassenaar.nl