maandag 21 juni 2021

A Algemeen

Gratis energieadvies aan huis

Wassenaar - Bent u eigenaar van een koophuis? En bent u benieuwd hoe u uw huis duurzamer kunt maken? De gemeente Wassenaar en de Rabobank bieden u nu de kans om zonder kosten een energieadvies aan huis in te winnen. De gemeente biedt dit advies al langer aan tegen gereduceerd tarief. Door ondersteuning van de Rabobank betaalt u nu tijdelijk niets. De actie geldt voor de eerste 50 woningeigenaren in Wassenaar die een afspraak maken. Wees er dus snel bij.

Afspraak maken bij Energiegarant
Op www.energiegarant.nl kunt u het contactformulier invullen. Het energieadviesbureau neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak aan huis. Een adviseur komt vervolgens bij u thuis om uw woning en technische installatie te bekijken en bespreken. U ontvangt een beknopt rapport met mogelijke duurzame maatregelen en besparingen. Als u met dit advies energiebesparende maatregelen neemt, kunt u gratis het voorlopige energielabel van uw huis om laten zetten in een definitief label. Natuurlijk bepaalt u zelf bij wie u de maatregelen laat uitvoeren.

Samen op weg naar CO2-neutraal
De Rabobank en de gemeente Wassenaar voeren al langer het gesprek over duurzaamheid. De Rabobank heeft als motto 'Samen duurzaam sterker'. Rob Joosten, rayondirecteur Voorschoten/Wassenaar: "Mensen en bedrijven realiseren de meeste impact met duurzame ontwikkelingen als ze samen optrekken. Daarom wil ik namens de Rabobank in gesprek blijven met onze lokale partners zoals de gemeente, verenigingen en ondernemers." De gemeente Wassenaar heeft als doel om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Verduurzaming van woningen kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Lia de Ridder, wethouder duurzaamheid: "Met de isolatie van uw woning verbetert u het wooncomfort, verlaagt u de energielasten en levert u een bijdrage aan vermindering van de CO2-uitstoot. De drempel is nu wel heel laag om te kijken wat dat in uw geval oplevert."

Naast deze voordelen betekent het voor de eigenaar ook een directe waardestijging van de woning en vaak een kortere verkooptijd.

Hoe weet u of een van de eerste 50 aanvragers bent?
Op het moment dat de energieadviseur contact met u opneemt om een afspraak te maken, hoort u of u tot de eerste 50 aanvragers behoort. Zo ja, dan is het advies gratis. Als u niet tot de eerste 50 aanvragers behoort, zijn de kosten voor een advies € 50. U kunt dan uiteraard zelf besluiten of u de afspraak door wilt laten gaan.

Kijk voor extra informatie op www.wassenaar.nl/winst en zie wat u nog meer kunt doen.